Apel kraljevačke Saobraćajne policije: Poštujte saobraćajne propise, na put odmorni

U toku je sezona godišnjih odmora pa je frekvencija saobraćaja primetno pojačana. Pripadnici Saobraćajne policije Kraljevo uputili su apel svim učesnicima u saobraćaju da strogo poštuju saobraćajne propise, jer su letnji meseci naročito „kritični“ kada je reč o nezgodama na putu

-Apelujemo još jednom na sve da poštuju saobraćajne propise, da nikako ne upravljaju vozilom ukoliko su prethodno konzumirali alkohol i psihoaktivne supstance. Samo odgovornim ponašanjem u saobraćaju, može se doprinet očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima, kaže Miloš Kosovac, zamenik komandira SPI Kraljevo.

Foto: Filter media

 Kosovac je dodao i da je neophodno prilagoditi vožnju uslovima i stanju na putevima, gustini saobraćaja i vremenskim uslovima.

-Na put krećite isključivo odmorni, sezona je godišnjih odmora, povećane su gužve kako na otvvorenim putevima tako i u naseljenim mestima. Poštovanje propisa je izuzetno važno, a kada vodimo računa o svojoj bezbednosti, vodimo i o svima ostalima, naglašava Kosovac.

Na području policijske uprave Kraljevo u toku juna meseca evinetirano je ukupno 41 saobraćajna nezgoda, u kojoj je jedno lice nažalost izgubilo život, dok je 18 lica zadobilo povrede. U istom mesecu ukupno je sankcionisano 2284 prekršaja, od kojih najveći udeo zauzima neprilagođena brzina (910 prekršaja). Kraljevačka Saobraćajna policija je zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja isključila 42 vozača – 36 pod uticajem alkohola i 6 koji su koristili psihoaktivne supstance.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.