Ovo su dostupne vakcine možete primiti u Hali sportova u Ribnici

Drugu redovnu dozu Sinopharma, Sputnjika, Phizera i Astra zeneke, od danas ( 20.12.), mogu primiti svi zainteresovani građani na punktu u Hali sportova u Ribnici u periodu od 09 do 17 h.

Takođe, sva lica koja se nisu odazvala u redovnim zakazanim terminima, mogu se vakcinisati na gore pomenutom punktu jer se za svako lice čuva doza cepiva.

Građani koji još uvek nisu primili prvu dozu vakcine protiv COVID-19, to mogu učiniti svakog radnog dana, bez zakazivanja raspoloživim vakcinama Sinopharm, Phizer, Sputnjik i Astra zeneka.

Po novim instrukcijama Vlade Srbije, u Hali sportova u Ribnici na adresi Dušana Popovića 41 A, mogu se vakcinisati i državljani Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, svim raspoloživim vakcinama I, II i III dozom.

Na ovom punktu po preporuci izabranog pedijatra osobe uzrasta od 16 i 17 godina, mogu se vakcinisati Phizer vakcinom u skladu sa novim SMU vakcinacije COVID-19.

Podsećamo, vakcinacija dece uzrasta od 12-15 godina protiv COVID-19, preporučuje se kod dece sa komorbiditetima kao i kod gojazne dece, uz predhodno mišljenje pedijatara subspecijalista iz odgovarajućih oblasti.

Vakcina se može primeniti i kod ostale dece uzrasta od 12-15 godina uz saglasnost roditelja i mišljenje pedijatra.Vakcinacije dece navedenog uzrasta sprovodi se u službama za zdravstvenu zaštitu dece nadležnih domova zdravlja, kao i na pedijatrijskim odeljenjima opštih bolnica i pedijatrijskim ustanovama na tercijalnom nivou zdravstvene zaštite, a sve u skladu novog SMU vakcinacije COVID-19.

Treća doza vakcine ne daje se maloletnim licima, sve dok ne stigne drugačija preporuka od nadležnih institucija.

U Kraljevu je do sada vakcinisano 135 113 lica, prvom dozom 53 585, drgom dozom 52 111, dok je 29 417 Kraljevčana primilo treću dozu vakcine.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.