Ima li dovoljno hrane u Narodnoj kuhinji u Kraljevu

U Narodnoj kuhinji u Kraljevu, usluge takozvano narodnog kazana svakog dana koristi oko 600 socijalno ugroženih građana. Hrane za ove korisnike biće dovoljno i tokom ove zime, poručuju iz ove ustanove.

Iako je bilo teških godina za ovu ustanovu, uz pomoć Crvenog krsta, lokalne samouprave i ovdašnjih donatora, poslednjih godina kuhinja obezbeđuje dovoljne količine obroka.

Narodna kuhinja u Kraljevu zadnjih godina dobro funkcioniše. Pripremamo oko 600 obroka dnevno, a naši korisnici svakog dana u periodu od 10 do 11 časova dobiju svoje sledovanje, odnosno kuvani obrok i pola vekne hleba po osobi- kaže koordinator Narodne kuhinje u Kraljevu Sreten Jovanović.

U ovom periodu godine, kada su na pragu sve hladniji dani, kod najugroženije kategorije stanovništva postoji i bojazan da li će imati i taj jedan, siguran obrok.

Jovanović poručuje da namirnica za ovaj period ima dovoljno.

  • Crveni krst obezbedio je dovoljne količine ulja, pasulja, pirinča, testenina, dok je lokalna samoupava obezbedila so, šečer, razne začine, ali i sve ono što je potrebno da naši kuvari svakodnevno mogu da pripreme 600 kvalitetnih obroka.

Na listi čekanja za obrok u Narodnoj kuhinji u Kraljevu je oko 30 ljudi, ali se taj broj menja.Neredovni korisnici se sankcionišu, odnosno oni koji prestanu da dolaze, pa tako na njihovo mesto dolaze novi.

D. J. korisnica je Narodne kuhinje već 15 godina. Kako nam je rekla zadovoljna je obrocima koji njoj i njenoj porodici jako znače.

Svakog dana dolazim po obroke za dve porodice koje broje 11 članova. Godinama se hranimo ovde, da nismo zadovoljni ne bi ni dolazili.

Zatekli smo i  korisnika koji nije želeo da govori za naš portal,ali nije bio zadovoljan količinom sledovanja. Nezadovoljnih, kažu korisnici koje smo zatekli dok su čekali na svoj obrok, je mali broj.

Narodna kuhinja u Kraljevu godišnje pripremi 150.000 obroka za najugroženije surađane.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.