Kraljevske krune – prvaci Juniorske lige Srbije na svečanom prijemu u Gradskoj upravi

Početkom decembra Kraljevske krune postale su prvaci Juniorske lige u američkom fudbalu, savladavši u finalu tim Orlova sa Novog Beograda rezultatom 20:18. Danas je za njih upriličen svečani doček u Gradskoj upravi
Foto: Filter media

-Jedan klub ima prvake Srbije u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj selekciji. Jedan klub ima prvaka Srbije u generaciji koja ima 15 godina, u generaciji do 17 godina i u generaciji do 19 godina. Ne pričam ni o Zvezdi ni Patrizanu, već o Kraljevskim krunama iz našeg grada. Zahvaljujući predsedniku kluba Srđanu Ćosiću koji je pravi entuzijasta i koji godinama pokušava da napravi respektabilan klub i treneru Grejsonu iz Amerike, svim ovim mladim momcima i jednoj devojčici koja sa njima trenira, oni su uspeli da još jednom crvenim slovima upišu Kraljevo na mapu značajnih sportskih centara u državi, rekao je nakon prijema Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Foto: Filter media

-Hvala na velikoj podršci i ovom prijemu, verujem da će Grad i dalje podržavati naš klub. Zahvalio bih se i Savezu za školski sport, koji nam je omogućio da razvijamo američki fudbal sve ove godine. Za nas je najveći uspeh to što smo uspeli da uključimo veliki broj dece u ovaj sport, kaže Srđan Ćosić, predsednik kluba Kraljevske krune.

Foto: Filter media

Dečaci i jedna devojčica iz ovog kluba funkcionišu kao jedno, a titule koje osvajaju uspešno samo su još jedan dokaz za to. Mihajlo Gajović, kapiten za sve tri kategorije i MVP kategorije do 15 godina, nije krio zadovoljstvo zbog osvajanja titule prvaka, a iskoristio je priliku da pozove i drugu decu da se priključe ovom sportu.

-Zahvaljujem se gradonačelniku i predsedniku Sportskog saveza Kraljevo na prijemu, a pored toga zahvalio bih se i svim drugarima sa kojima trenira kao i našem treneru i predsedniku kluba za sve uspehe koje smo postigli. Hteo bih da pozovem sve vršnjake da dodju da treniraju, verujem da će im se svideti i  sam trening i društvo u klubu, kaže Mihajlo.

Foto: Filter media

Da američki fudbal nije rezervisan samo za dečake dokazuje i dvanaestogodišnja devojčica Anđela Carcidu, koja je sve vreme ponosno držala trofej kluba.

Foto: Filter media

-Treniram američki fudbal fleg, bez kontakta. Kapiten sam u 13. Pozvala bih i devojčice koje su zainteresovane za neki sport, da odaberu američki fudbal, koji će im se sigurno veoma dopasti, kaže Anđela.

Da Kraljevske krune nisu samo prvaci več i humanitarci, pokazuje i veliki broj akcija na kojima učestvuju. Jedna takva uspešno završena humanitarna akcija, dobiće svoj epilog sutra, kada će Kraljevske krune isporučiti paketiće deci, koja se nalaze na bolničkom lečenju u kraljevačkoj bolnici i Dečjem dispanzeru. Svaka čast!

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.