Vučević obišao Drugu brigadu kopnene vojske – Vojska sve jača i spremna da odgovori na potencijalne pretnje

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je pripadnike Druge brigade kopnene vojske u kasarni „Ribnica“ u Kraljevu.

Izvor: MO RS

Komandant Druge brigade brigadni general Siniša Stašević, tokom sastanka, informisao je ministra odbrane o realizovanim zadacima i planovima za naredni period.

Ministru Vučeviću prikazan je deo novoprimljenih sredstava naoružanja i vojne opreme poput lakog četvorocikla – kvad, vozila visoke prohodnosti „hamer“ sa ugrađenim mitraljezom, zatim borbene opreme izviđačkih jedinica, streljačkog naoružanja i transportnih vozila.

Izvor: MO RS

Ministar Vučević izrazio je zadovoljstvo opremanjem Druge brigade kopnene vojske i stalnim opremanjem jedinica Vojske Srbije savremenim naoružanjem i vojnom opremom i naglasio da je naša vojska iz dana u dan sve jača i spremna da odgovori na sve potencijalne pretnje po bezbednost naše otadžbine i njenih građana.

Izvor: MO RS

Ovom prilikom resorni ministar prisustvovao je i prijemu dva sanitetska vozila koja je Drugoj brigadi kopnene vojske donirala Grupacija Odbrambene industrije Srbije, kako bi unapredili prevoženje pacijenata u Kraljevu, Raški, Novom Pazaru i u drugim mestima u tom delu Srbije i da bi pacijentima i osiguranicima bila pružena još bolja zdravstvena usluga.

Izvor: MO RS

Obilasku Druge brigade prisustvovali su šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Radivoje Anđelković, načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Zoran Dragićević, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić i predstavnici fabrika odbrambene industrije.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.