U čast i slavu poginulih srpskih boraca održano Epsko-guslarsko veče u Kraljevu

Foto: Filter media

Uoči obeležavanja 25. godišnjice od NATO agresije nad Srbijom, u Kraljevu je danas održano epsko-guslarsko veče “Srce heroja -kapetan Srđan Košanin” u oganizaciji kraljevačkog boračkog udruženja “Pokret Srce Heroja”

Foto: Filter media/Siniša Ivanović

-Danas je sa nama 14 porodica stradalih boraca iz Republike Srpske, Republike Srpske Krajine, Crne Gore i porodice naših stradalih boraca iz Kraljeva. Ovaj dan u kojem se sećamo svih stradalih je jako važan za sve nas a mi svi smo samo sveća koja osvetljava put naših poginulih i preminulih saboraca i nama je to mnogo važno, kaže Siniša Ivanović, predsednik Pokreta Srce Heroja u Kraljevu.

Među onima koji su želeli da iskažu čast stradalim borcima našao se i Bojan Torbica, narodni poslanik i potpredsednik Pokreta Socijalista.

Foto: Filter media/ Bojan Torbica

-Srpski narod nažalost, često obeležava ovako tragične događaje, pre samo dve nedelje obeležili smo godišnjicu pogroma srpskog naroda sa KiM, a danas i sutra obeležićemo i 25. godišnjicu NATO agresije. Za nas kao narod je ovo izuzetno važno, jer imamo obavezu da se poklonimo senima onima koji su svoje najveće bogatstvo poklonili Srbiji, svoje živote koje su hrabro stavili na oltar pobede, da bi mi danas živeli slobodno, ponosno ali i da bi mogli da pogledamo u oči celom svetu, jer su oni zbog kojih smo se i okupili ovde bili spremni da se hrabro suprotstave najvećoj svetskoj sili.

Humanitarno udruženje Prve gardijske motorizovane brigade “Gardijsko srce” iz Banja Luke danas je na poziv, kako ističu, bratskog udruženja Pokreta Srce Heroja, odalo počast svim stradalim borcima.

Foto: Filter media/ Radoslav Banjanin

-Jako je važno da se praktično isti narod sa dvije strane Drine sjedini, kako na jednoj tako i na drugoj strani. Veoma je značajno da se prisetimo svih poginulih junaka sa Košara kao i onih koji su stradali prilikom NATO agresije, a za nas je velika čast što smo danas u Kraljevu na obeležavanju sećanja na našu poginulu braću, kaže Radoslav Banjanin, ispred Udruženja “Gardijsko srce”.

Na Epsko-guslarskoj večeri “Pokret Srce Heroja – kapetan Srđan Košanin” govorio je i Strahinja Erac, počasni član Pokreta Srce Heroja, koji je još jednom podsetio na sve stradalnike u ratovima 1999. godine, na besmrne heroje kojih se sećamo sa posebnim pijetetom.

Foto: Filter media/Strahinja Erac

-Hvala svim majkama i očevima naših junaka jer su rodili takve ljude, one koji su sve dali Srbiji. Nadam se da će i Srbija i njeni predstavnici smognuti snage da se na pravi način oduže ovim ljudima, a ja ću uraditi sve što je do mene da se to i ostvari.

Foto: Filter media

U prepunoj sali Doma Vojske u Kraljevu ovom važnom događaju organizovanom u sećanje na stradale heroje, pored porodica palih boraca prisustvovali su predstavnici boračkih udruženja iz Republike Srpske, gosti iz Crne Gore, načelnik Raškog upravnog okruga, predstavnici stranaka i pokreta kao i brojni građani Kraljeva.

Pored svih junaka kojih su se Kraljevčani danas prisetili uz tužne guslarske melodije, prisutni su odali i počast tragično nastradalom pomoćniku ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Milošu Kovačeviću, koji je, podsetimo život izgubio u sobraćajnoj nesreći prošle godine.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.