Pionirke ŽKK Kraljevo donele zlato svom gradu

Pionirke Ženskog košarkaškog kluba Kraljevo pobednice su tradicionalnog mini Kupa „Moja kravica“ pionirskih ekipa, u okviru Kupa Srbije „Milan Ciga Vasojević“.

U niškoj dvorani „Čair“, proteklog vikenda pehar nacionalnog kupa u svojoj uzrasnoj kategoriji izborile u finalnoj pobedi nad vršnjakinjama beogradske Crvene zvezde – rezultatom 85:80, nakon pobede beogradske ekipe Mega MIS sa 77:67. Uz to, za najbolju igračicu proglašena je košarkašica Kraljeva Nevena Petrović.

Izvor/Foto: Grad Kraljevo

Ove devojčice su pokazale kako se radom, trudom, zalaganjem, svakodnevnim treninzima može stići do uspeha. Uz pomoć Dragana Bajića, predsednika Kluba, koji se godinama trudi da stvori uslove za treniranje, preko sekretara Branislava Varevca, koji se, u saradnji sa njim, trudi da stvori nove šampionke, i ove devojčice kreću stazama uspeha, istakao je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, na prijemu organizovanom u Gradskoj upravi u čast “zlatni” devojčica.

Kako je naglasio Terzić, Grad svake godine izdvaja sredstva za ŽKK kako bi pomogao ženskoj košarci, te da će se sa ovom praksom i ubuduće nastaviti.

Izvor/Foto: Grad Kraljevo

Trener kraljevačkih pionirki Milana Vukšića, kaže da ovo ni za njega ni za ekipu nije nimalo mali trenutak. Vukšić je zahvalio klubu i prvom timu koji im je omogućio da učestvuju na Kupu.
-Zahvaljujem svom timu, igračicama što su se borile i što su donele zlato klubu, sebi i Gradu“, naročito je istakao trener uz zahvalnost i KK Sevojno, njihovim igračicama i treneru, koji su dali veliki doprinos osvajanju zlata – dajući svoje igračice.

Za najbolju igračicu proglašena je Kraljevčanka Nevena Petrović, koja je rekla da nije bilo nimalo lako osvojiti prvo mesto, a da iako su uskraćene za neke stvari koje njihove vršnjakinje koje se ne bave sportom imaju, od sporta dobiju i mnogo više.

Izvor/Foto: Grad Kraljevo

-Veliko je srce kad dobijemo tim sa velikim imenom. Baš smo se borile i ostavile srce na terenu, zaključila je Nevena.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.