Malom Kraljevčaninu Luki sada je potrebna pomoć svih nas

Na početku razgovora Stefana i Nikola, roditelji šestogodišnjeg Luke Radovića zahvalili su se svim ljudima dobre volje koji su im pomogli od početka ove humanitarne akcije

Foto: Filter media/Lukini roditelji Stefana i Nikola

-Još uvek smo pomalo nesnađeni u svemu ovome, akcija prikupljanja novca za Lukino lečenje traje tek desetak dana, a podrška i pomoć koju dobijamo od prijatelja, ali i ljudi koje ne poznajemo je zaista nešto što nam daje dodatnu snagu i zbog toga beskrajna zahvalnost svima, kaže mama Stefana.

Kako nam dalje objašnjavaju roditelji malog Luke, on je rođen kao potpuno zdrava beba i do dve godine je sve funkcionisalo kako treba. Tada su počeli da primećuju prve znake da nešto nije u redu i da Luka kasni u razvoju.

-Odmah smo krenuli na sve moguće preglede i ispitivanja kako bismo utvrdili tačan uzrok Lukinog stanja. Ono što su dosadašnja ispitivanja pokazala, jeste da je neki virus ili bakterija, da li tokom trudnoće ili nakon rođenja, prošla kroz njegov organizam, oštetila nerv i da postoji neki zapaljenski proces. Međutim, za Luku u Srbiji leka nema, jer su uz samo lečenje potrebna i dodatna ispitivanja, koja bi jedino mogla da budu urađena i nekoj od poznatih klinika u Turskoj ili Rusiji, kaže tata Nikola.

Lekari su mišljenja da bi transplatacija matičnih ćelija bila neophodna Luki kako bi mogao da se izbori sa stanjem u kome se nalazi.

Izvor/Foto: Pokreni život

-Mi smo morali da se odlučimo na ovaj korak humanitarne pomoći, jer smo od početka Lukine bolesti sve finansirali sami, tako da smo potpuno iscrpeli svoje mogućnosti. 3.500.000,00 dinara je ogromna suma za nas u ovom trenutku, koliko je potrebno za lečenje u inostranstvu. Do sada smo u Srbiji prošli sva moguća lečenja, a njegov lek se nalazi u nekoj drugoj zemlji. Da li će transplatacija biti obavljena u Rusiji ili Turskoj zavisi od novca koji ćemo prikupiti, jer za strane bolnice i lečenje u njihovim ustanovama je potrebno uplatiti celokupan iznos lečenja, kako bismo mogli da odemo, kaže Lukina mama.

Stefana i Nikola su nam u toku razgovora više puta ponovili da su neizmerno zahvalni svim znanim i neznanim ljudima, koji su do sada uplatili sredstva za lečenje Luke i još jednom pozvali sve ljude dobre volje da ukoliko imaju mogućnosti pomognu, kako bi se što pre prikupio neophodan novac za lečenje.

Tokom narednog meseca za Lukino lečenje biće organizovan i humanitarni bazar, a kako smo već pisali 10. aprila potpredsednik Udruženja Pokreta Srce Heroja Dejan Žižić, krenuće na hodočašće iz Kraljeva do Manastira Ostrog, a na tom putu prikupljaće novac za Lukino lečenje. Tekst o tome možete pročitati OVDE

Za lečenje mališana Luke Radovića dostupni su i računi

-dinarski 160-6000001939263-29
-devizni 160-6000001939303-06
-IBAN RS35160600000193930306
SWIFT/BIC DBDBRSBG
ILI SMS sa tekstom 255 na 3800 (cena poruke je 200 dinara)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.