Kraljevo “Zavrni Rukave”

Akcija čišćenja grada “Zavrni Rukave” biće organizovana u Kraljevu na Ibarskom keju 24. marta od 12 do 14 časova

Organizatori pozivaju sve zaintersovane Kraljevčane da uzmu učešće u akciji čišćenja našeg grada, kao i da animiraju što više svojih prijatelja i decu, jer kako ističu, od nas sve kreće a ljubav prema svom gradu može se pokazati i u praksi.

Akcija će se održati na Keju, ali organizatori kažu da ukoliko postoji i neka druga lokacija, svako se može prijaviti za vođu akcije i očistiti i neki drugi deo grada.

U akciji “Zavrni Rukave” možeš učestvovati na dva načina, kao volonter ili kao vođa lokacije. Vođa lokacije je jako bitan faktor u celom lancu masovnog čišćenja, jer je on “naš čovek na terenu”. 

Prijave za akciju su u toku a više informacija i prijavu možete naći na sajtu www.zavrnirukave.rs

Zavrni Rukave je nacionalna kampanja čišćenja Srbije koja se održava nekoliko puta godišnje. Cilj je da se što više organizacija, grupa građana i individualaca okupi da za jedan dan, na više mesta po celoj Srbiji, čiste u isto vreme. Po uzoru na Lets do it Estonia 2008, kada je cela  Estonija za jedan dan očistila celu zemlju, kao Let’s Clean Slovenia 2012 kada je 250.000 Slovenaca (odnosno 13% populacije) izašlo i očistilo Sloveniju od divljih deponija.

Zavrni Rukave ne teži čišćenju cele Srbije od smeća jer to nije moguće, ali teži omasovljenju svesti sa velikim problemom neregulisanih deponija i smeća u prirodi koji imamo, kao i mobilizaciju građana koja pokazuje jednu kritičnu masu željnu institucionalnih promena.

Na najvećoj akciji zavrni rukave učestvovalo je 5.500 ljudi na 160 različitih lokacija, u 70 gradova i sela.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.