Hapšenje u Kraljevu- “Divlji taksisti” davali, radnik “Čistoće” primao mito

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su I. M. (1977) iz Kraljeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita u obavljanju privredne delatnosti

Uhapšeni su i B. L. (1979), B. S. (1973), R. M. (1965) iz Kraljeva i Z. G. (1975), državljanin Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita u obavljanju privredne delatnosti, dok se za još jednom osobom traga.     

Sumnja se da je I. M., kao zaposlen u JKP „Čistoća“ Kraljevo, krajem 2023. i početkom ove godine, u više navrata tražio i primio mito u iznosu od oko 520 evra i 30.000 dinara, kako ne bi zvanično evidentirao ulazak i izlazak automobila ostalih osumnjičenih sa parkinga JKP „Čistoća“ Kraljevo, koja su prethodno bila po prekršaju isključena iz saobraćaja.

B. L., B. S., R. M. i Z. G. se sumnjiče da su u navedenom periodu davali mito osumnjičenom I. M., kako bi izbegli plaćanje ležarine za automobile koje su, kao „divlji taksisti“ prethodno koristili za neovlašćeni prevoz putnika.  

Osumnjičenom I. M.  je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužiocu, dok su B. L., B. S., R. M. i Z. G. nakon hapšenja sprovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Kraljevu. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.