Februarska statistika kraljevačke policije

Na području Policijske uprave u Kraljevu, u februaru 2024.godine, ostvareno je stabilno stanje javne bezbednosti, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Kraljevu.
Postupajući po prioritetima u radu, nastavljena je oštra borba protiv zloupotreba opojnih droga. Policijski službenici su u 35 realizovanih zaplena oduzeli više od 29 kilograma različitih vrsta opojnih droga. Od najvećih zaplena izdvajamo zaplenu u Bogutovcu kod Kraljeva, kojom prilikom je u fabričkoj šupljini za metanske boce u podu vozila pronađeno 66 paketa sa preko 25 kilograma kanabisa, kažu u PU Kraljevo.
Suzbijanjem krijumčarenja i nedozvoljene trgovine zaplenjeno je više od 1.340 bokseva cigareta i preko 155 kilograma duvana, čija je vrednost procenjena na biše od 4,7 miliona dinara.
U oblasti javnog reda i mira broj prekršaja je na prošlogodišnjem nivou – 41. Policija je obezbedila 27 javnih skupova, od kojih najviše sportskih.
U oblasti bezbednosti saobraćaja evidentirano je 39 saobraćajnih nezgoda, u kojima je život izgubila jedna osoba, dok su povrede zadobile 34 osobe.
U redovnim i pojačanim kontrolama otkriveno je 60 odsto više prekršaja u odnosu na isti period prošle godine – 4.507 prekršaja, od kojih je najviše bilo prekršaja neprilagođene brzine – 1.183. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen 191 vozač, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 16.

Upravni i drugi unutrašnji poslovi izvršavani su u okviru propisanih rokova i na zakonit način.
Službenici Odseka za upravne poslove u februaru, uručili su 736 putnih isprava i 1.527 ličnih karti i drugo.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.