Do kraja aprila novi most kod Manastira Voljavča

Ma mestu gde je bujična poplava potpuno uništila stari most u selu Tavnik, u blizini Manastira Voljavča nadomak Kraljeva, privode se kraju radovi na izgradnji potpuno novog mosta

Izvor: Grad Kraljevo

Radove na izgradnji novog mosta danas je obišao gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić sa saradnicima, kao i predstavnicima Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ i JKP „Putevi” Kraljevo.

Izvor: Grad Kraljevo

-Grad se svih ovih godina trudi da sve mostove gradi poštujući struku i njihove stavove, u skladu sa projektno-tehničkom dokumentacijom, i to su mostovi koji će trajati. Most u Tavniku pored Manastira Voljavče je građen u skladu sa svim propisima. ′Put-invest′ je radove izveo pre roka i uveren sam da će ovo mnogo značiti svim meštanima Tavnika, ali i onima koji dolaze u sam manastir, kaže Terzić koji je podsetio činjenicu da Kraljevo imaa najveću površinu grada (posle Beograda), a samim tim i vodotokova prvog i drugog reda.

Za izgradnju mosta u Tavniku u blizini Manastira Voljavča izdvojeno je 22 miliona dinara.

Preduzeće kojem je poverena izgradnja mosta “Put -invest” iz Novog Sada, otpočelo je izgradnju u januaru tekuće godine, a prema rečima nadležnih do sada je završeno 95 odsto radova. Krajnji rok za izgradnju mosta je 24. april 2024.

Izvor: Grad Kraljevo

-Most je 95 odsto završen već sada, zajedno sa pristupnim saobraćajnicama, uređenjem rečnog korita ispod mosta i samim mostom, koji je raspona 12 metara, širine 7,2 metra, a kolovoz je širine pet metara. Ovakav most je i te kako koristan ne samo meštanima, već i onima koji dolaze da posete Manastir Voljavču, a ujedno smo rešili jedan od mnogih problema koje imamo usled pojave bujičnih voda, istakla je direktorka Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo, Marica Mijajlović.

Kako su najavili nadležni prilikom obilaska radova na izgradnji novog mosta, Grad Kraljevo će u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u narednom periodu izgraditi još deset mostova, dok su acenat stavili na izgradnju mosta u Kovačima (ulica Petra Lekovića), u Mesnoj zajednici Dragosinjci na reci Tovarnici odnosno mostovi u Sirči, Vitanovcu, Leševu, Ravanici i Milakovcu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.