“Čeznem da vam kažem” poetsko muzički kabare za Kraljevčane

Karte za ovaj program su besplatne i preuzimaju se u Francuskoj kući (Cara Dušana 39a) radnim
danima do 14 časova počevši od 13. marta, a zbog velikog interesovanja za kabare,
jedna osoba može da preuzme najviše dve karte

Kulturni centar „Ribnica” Kraljevo organizuje poetsko muzički kabare „Čeznem da vam kažem” 28. marta u 20 časova u Kraljevačkom pozorištu.
U programu učestvuju Nataša Radovanović – sopran, stalna članica Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i Pavle Joksimović – pijanista. Specijalni gosti su Mina Lazarević, Dragana Mićalović i Stevan Piale.
Poetsko muzički kabare „Čeznem da vam kažem“ rodio se kao želja da se na duhovit, autoironičan i prijemčiv način publika seti i oživi sećanja na neka druga vremena,kojih se uglavnom sećamo sa setom.
Prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta, Milorad Damjanović, provešće publiku kroz uspomene na detinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo. Svaka od celina, upotpunjena je poezijom, koja je na neki način obeležila periode o kojima će glumac govoriti, ali i najvažnijim pesmama, koje predstavljaju bisere srpske poezije.
Program ovog kabarea, pored njegove centralne priče, prati anđeoski glas Nataše Radovanović, soprana Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koja će pevati pop, evergrin i džez pesme koje su obeležile sve generacije.
„Čeznem da vam kažem“ je duhovito, zanimljivo i emotivno putovanje kroz ono što jesmo, ono što su naši roditelji i ljudi oko nas, priča svih nas, ispričana i otpevana kroz reči onih na koje smo najviše ponosni, kao što su Vasko Popa, Desanka Maksimović, Jovan Dučić, Miroslav Antić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.