Nije izdržao – Preminuo mali junak Vasa koji je ujedinio Kraljevčane

Vasilije Dimić petogodišnji dečak koji je prošle godine ujedinio Kraljevčane u borbi za njegovo ozdravljenje, izgubio je bitku sa opakom bolešću.

Vest da je mali Vasa preminuo, zatekla je sve one koji su o malom dečaku, koji je početkom prošle godine oboleo od tumora na mozgu, pratili i navijali za njega.

Setimo se kako je jedan mališan, koji je otišao u obdanište kao zdrav dečak, a tokom boravka i nakon popodnevnog spavanja u vrtiću zaboravio da se obuče a nakon toga ispustio kašiku, na šta su učiteljice skrenule pažnju rooditeljima koji su Vasilija odma odveli kod lekara i čuli najstašniju dijagnozu. Borba je krenula odmah.

Prikupljanje novca da se nakon operacije u Beogradu, ode na kliniku u Rusiju, gde bi Vasa mogao da dobije pomoć, počelo je odmah. Apel se širio društvenim mrežama, a onda su počeli da se pojavljuju dovi u gotovo svakom delu grada.

Te štandove organzovali su drugi mališani, koji nisu poznavali Vasu, ali su nas svojim primerom naučili kako mali ljudi mogu biti veliki, prodavajući tokom letnjeg raspusta limunadu, krofne, narukvice. Sve kako bi Vasa što pre ozdravio i ponovo bio bezbrižan dečak. Kako su mali Kraljevčani pomagali Vasi, možete pročitati OVDE

I činilo se da smo uspeli. Vasa je u oktobru otputovao na prvu od sedam predviđenih terapija u Rusiji. Taj tekst možete pročitati na LINKU

Zato nas je sve beskrajno rastužila vest, da je bolest bila jača od malog junačkog srca, koje ovu bitku nažalost, nije dobilo.

Vaso, počivaj u miru. Kraljevo će te pamtiti.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.