MUP Kraljevo: U januaru stabilno stanje javne bezbednosti

Na području Policijske uprave u Kraljevu, u januaru 2024.godine, ostvareno je stabilno stanje javne bezbednosti, stoji u saopštenju MUP Kraljevo 

Rasvetljena je serija imovinskih krivičnih dela i uhapšen sedamanestogodišnjak koji se sumnjiči da je na području grada Kraljeva izvršio krivično delo razbojništvo u pokušaju, kao i više krivičnih dela teška krađa i krađa.

U oblasti javnog reda i mira evidentirana su 33 prekršaja, što je za oko 13 odsto manje u odnosu na isti period 2023.godine. Policija je obezbedila 21 javni skup, od kojih najviše sportskih, na kojima je prisustvovalo više od 16 hiljada građana. 

U oblasti bezbednosti saobraćaja evidentirano je 36 saobraćajnih nezgoda. U ovim nezgodama niko nije poginuo, dok je u istom mesecu prethodne godine život izgubila jedna osoba. U januaru ove, kao i u januaru prethodne godine, povređeno je 17 osoba.

U redovnim i pojačanim kontrolama otkriven je 2.891 prekršaj, od kojih je najviše bilo prekršaja neprilagođene brzine – 1.371. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 87 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 19. 

Upravni i drugi unutrašnji poslovi izvršavani su u okviru propisanih rokova i na zakonit način. Službenici Odseka za upravne poslove u januaru,  uručili su 750 putnih isprava i  1.533 lične karte i drugo, navodi se u saopštenju za medije iz Policijske uprave u Kraljevu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.