Koliko mesečno “koštaju” političke stanke u Kraljevu

Šest izbornih lista koliko ih je trenutno u lokalnom parlamentu, na mesečnom nivou podeliće onoliko novca koliko im pripada po broju osvojenih mandata.

Za ovu namenu izdvojeno je ukupno 4, 34 miliona dinara, a na sednici Gradskog veća koja je održana danas u Kraljevu, usvojeno je rešenje o mesečnom izdvajanju za redovne aktivnosti političkih subjekata nakon decembarskih izbora.

Tako će partija koja je okupljena oko liste „Aleksandar Vučić –Srbija ne sme da stane“ dobiti najveći „deo kolača“ pa će svakog meseca račun ove stranke biti uvećan za 154.322 dinara. Ova stranka osvojila je 33 od ukupno 70 mandata.

Lista „Ivan Matović – Starosedeoci, Novo lice Kraljeva, Ne damo Ibar, Spasimo Studenicu“ sa 12 mandata pripašće 63.088 dinara mesečno, dok će koaliciona lista „Srbija protiv nasilja“ može da mesečno računa na 43.556 dinara za osam odborničkih mesta.

Lista „Lokalnog fronta“ sa sedam mandata može da računa na 39.751 dinara, koalicija SPS-JS sa takođe sedam mandata na 41.056, a lista koalicije „Dr Miloš Jovanović NADA za Kraljevo“ koja je osvojili tri mandata na 20.882 dinara.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.