Pune ruke posla za kraljevačku policiju u 2023. godini

Na području Policijske uprave u Kraljevu, tokom 2023.godine, ostvareno je stabilno stanje javne bezbednosti, navodi se u saoopštenju MUP-a Kraljevo. 

Rad policijskih službenika obeležilo je brzo i efikasno rasvetljavanje svih težih krivičnih dela. U septembru, u Rudnu kod Kraljeva, brzom akcijom policijskih službenika rasvetljeno je krivično delo teško ubistvo i tom prilikom uhapšeno pet osoba, koje su nakon izvršenja ovog krivičnog dela, telo oštećenog stavili u takav položaj da izgleda kao da je nastradao u saobraćajnoj nezgodi.

Postupajući po prioritetima u radu, nastavljena je oštra borba protiv zloupotreba opojnih droga. Policijski službenici realizovali su 444 zaplene u kojima je oduzeto oko 141,5 kilograma različitih vrsta opojnih droga. Od najvećih zaplena izdvajamo zaplenu u januaru, na Zajedničkoj tački prelaza u Rudnici kod Raške, kada je pronađeno 14 paketa sa više od 15 kilograma kanabisa; u februaru u Kraljevu, kada je u putničkom vozilu pronađeno 60 paketa sa 33 kilograma kanabisa; u julu, u Ljigu, kada je u zajedničkoj akciji kraljevačke policije i Bezbednosno – informativne agencije zaplenjeno 681 hiljada komada različitih vrsta tableta koje se nalaze na spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci; u oktobru, zaplena kokaina bruto mase 1,2 kilograma, koja je u Beogradu realizovana u zajedničkoj akciji policijskih službenika ove uprave i Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, kao i zaplenu 8,7 kilograma kanabisa u Raški.

U decembru, takođe u u zajedničkoj akciji policijskih službenika ove uprave i Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, u Kraljevu, u putničkom vozilu pronađeno je 20 paketa sa oko 12 kilograma kanabisa.

Suzbijanjem krijumčarenja i nedozvoljene trgovine zaplenjeno je oko 4.000 bokseva cigareta, čija je vrednost procenjena na oko 11 miliona dinara.

U oblasti javnog reda i mira evidentirano je 497 prekršaja, što je za oko sedam odsto manje u odnosu na 2022.godinu. Policija je obezbedila 1.170 javnih skupova, od kojih najviše sportskih, na kojima je prisustvovalo više od 138 hiljada građana. 

U oblasti bezbednosti saobraćaja evidentirana je 571 saobraćajna nezgoda, što je za šest odsto manje u odnosu na 2022.godinu. U nezgodama život je izgubilo 14 osoba, dok je povrede zadobilo 396. Unapređenjem stanja bezbednosti saobraćaja, preduzimanjem mera pojačane kontrole, otkriveno je 42.811 prekršaja u ovoj oblasti, od kojih je najčešći prekršaj neprilagođena brzina – 15.698. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola zadržano je 247, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 266 vozača.

Upravni i drugi unutrašnji poslovi izvršavani su u okviru propisanih rokova i na zakonit način. Službenici Odseka za upravne poslove tokom godine,  uručili su 14.512 putnih isprava i  18.147 ličnih karti i drugo. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.