Konstitutivna sednica Skupštine grada Kraljeva najkasnije do 4. februara

Prva sednica Skupštine grada Kraljeva nakon lokalnih izbora održanih 17. decembra biće održana najkasnije do 4. februara

Republička izborna komisija 5. januara objavila je rešenje o odborničkim mandatima, a na taj način stekli su se uslovi da sednica bude održana u zakonski propisanom roku od mesec dana od objavljivanja rešenja.

Kako je raspušten prethodni saziv kraljevačke Skupštine, odluku o zakazivanju sednice doneće predsednik Privremenog organa.

Podsećamo, najviše odborničkih mandata u novom sazivu kraljevačkog parlamenta, 33 od ukupno 70, osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Kraljevo ne sme da stane“, lista „Ivan Matović – Starosedeoci, Novo lice Kraljeva, Ne damo Ibar, Spasimo Studenicu“ osvojila je 12, osam mandata pripalo je listi „Srbija protiv nasilja“, po sedam Lokalnom frontu i koaliciji SPS-JS, a tri mandata listi „Dr Miloš Jovanović NADA za Kraljevo“.

Iako su naprednjaci i socijalisti osvojili manje mandata u odnosu na lokalne izbore 2020. Godine, nezvanični izvori bliski pomenutim strankama tvrde da će ponovo formirati skupštinsku većinu sa 40 od 70 odbornički mesta.

Na konstitutivnoj sednici nakon potvrđivanja mandata novoizabranim odbornicima, trebalo bi da budu izglasani predsednik Skupštine i sekretar lokalnog parlamenta.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.