Protest dela kraljevačke opozicije – Brojne neregularnosti i krađe obeležile izborni dan

Predstavnici jednog dela opozicije u Kraljevu (Srbija protiv nasilja, koalicija okupljena oko Starosedelaca, predstavnici Lokalnog fronta i koalicije Nada) okupili su se sinoć na protestu u Kraljevu, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog kako su naveli, brojnih neregularnosti i krađe koje su obeležile izborni dan, 17. decembar.

Foto: Privatna arhiva

Protest je održan ispred zgrade Policijske uprave u Kraljevu, simbolično, jer kako se moglo čuti, za sve navedeno što je i dovelo do protesta, predstavnici dela opozicije upućivani su na policiju, kao mesto na kome treba da zatraže pravdu. Kako su objasnili, policiju vide kao deo sistema pa su odlučili da protest održe na ulici ispred zgrade Policijske uprave.

Kako se moglo čuti, predstavnici dela opozicije tvrde da je vlast na minulim izborima u Kraljevu „pokrala“ između 5.000 i 7.000 glasova, koristeći se brojnim mahinacijama.

Kraljevački opozicionari navode da su osvojili, računajući sve četiri pomenute stranke oko 23.000 glasova, što je za oko 500 glasova više od SNS-a, navode iz opozicije.

-Oni su po nama izgubili izbore, a mi smo se okupili da odbranimo svaki glas, kako se više nikada ovakva ni slična situacija ne bi dogodila, poručeno je na protestu.

Koalicija Srbija protiv nasilja predala je juče dve krivične tužbe upravo u Policijskoj upravi u Kraljevu, navodeći u njima brojne neregularnosti i izbornu krađu glasova, navode iz pomenute koalicije.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.