Pesnik Novčić iz Kraljeva: Nikada nisam podržao Vučićevu SNS listu 2000+

Na listi „SNS 2000+“ na kojoj se nalaze ličnosti iz javnog života, našlo se ime kraljevačkog pesnika Ivana Novčića, koji za portal Filter media kaže da nikada nije dao podršku ovoj stranci niti saglasnost da se nađe na pomenutoj listi.

-Ja sam sasvim slučajno saznao da se nalazim na spisku među 2000 potpisnika podrške Aleksandru Vučiću. Odma želim to da demantujem, jer ništa nisam potpisao niti bilo koga podržao javno, kaže Novčić i dodaje da je tokom prošle godine u Kraljevo doneo nekoliko značajni književni nagrada a da ga gradonačelnik niti jednom nije pozvao da mu se zahvali.

-Da li on ili neko iz njegovog okruženja, svojevoljno me svrstava u njihovu „naprednjačku elitu“. Nisam politički opredeljen, dakle nisam član nijedne stranke, naglašava Novčić koji se prisetio prošle godine kada je gradonačelnik organizovao prijem uglednih književnika, među kojima su se našli čak i pojedini koji se bave politikom i pripadaju opoziciji. Novčić ni tada nije bio pozvan. Kako se sada desilo da se našao među „naprednjačkom elitom“ na listi podrške ovoj stranci, za sada ostaje nepoznato.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.