Zavetnici i Dveri podigli barjak Nacionalnog okupljanja i u Kraljevu

Koalicija Srpske stranke Zavetnici i Srpskog pokreta Dveri okupljeni oko liste pod nazivom Nacionalno okupljanje održali su sinoć predizbornu tribinu u Multimedijalnom centru „Kvart“ u Kraljevu

Foto: Srpska stranka Zavetnci

-Nosimo barjak Nacionalnog okupljanja kroz Srbiju. Ovo je četrnaesti grad koji smo posetili u poslednja četiri dana. Pre početka obraćanja zahvalila bi se i poklonila još jednom srpskim veteranima koji su večeras ovde u velikom broju, obratila se okupljenima u Kraljevu predsednica Srpske stranke Zavetnici i nosilac liste Nacionalnog okupljanja Milica Đurđević Stamenkovski.

Foto: Srpska stranka Zavetnici

Ona se osvrnula i na trenutno stanje u države za koje je rekla da je „katastrofalno“ i dodala da je upravo takva situacija i razočarenje birača SNS-a, dovelo do straha režima od Nacionalnog okupljanja što je prouzrokovalo brojne napade na ovu državotvornu snagu.

Foto: Srpska stranka Zavetnici

-Srbiji nije potrebna smena po principu „da ovi odu, a da se oni ne vrate“ već je potrebna suštinska promena i politike i kadrova. Za to imamo priliku 17. decembra, dodala je Đurđević Stamenkovski, koja je istakla da Nacionalno okupljanje nije nikakva bočna pritoka već magistralni put državotvorne politike, politike odbrane Kosova i Metoije, očuvanje naših vrednosti i strateškog partnerstva sa Ruskom Federacijom.

-Ovde, u senci sedmovrate Žiče imamo priliku da se podsetimo da smo mi veliki i stari hrišćanski i kraljevski narod, pravoslavni narod koji ima sa čim da izađe pred savremeno čovečanstvo, koji je kroz istoriju podario svetu mnoge velikane, ali koji sada ne bi smeo da dozvoli da ga predvodi Ana Brnabić, rekao je na predizbornom skupu u Kraljevu lider Srpskog pokreta Dveri i jedan od nosioca liste Nacionalnog okupljanja, Boško Obradović.

Ukoliko se desi da Srpska napredna stranka ponovo pobedi na izborima, a Vučić i u četvrtom mandatu za premijerku države postavi Anu Brnabić, za koju niko nikada nije glasao, ona će na čelu Vlade biti duže nego Nikola Pašić, istakao je na skupu u Kraljevu Obradović.

Foto: Srpska stranka Zavetnici

-Šta se desilo sa ovim narodom i ovom državom pa smo od kralja Petra Karađorđevića krunisanog i miropomazanog u Žiči, došli do Vučića i Brnabićke koji su izneverili tri ključna ideala na kojima počiva naš narod – Boga, otadžbinu i porodicu, dodao je Obradović.

Na predizbornom skupu govorio je i narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu, Strahinja Erac koji se zahvalio prisutnima jer su, kako je rekao, prepoznali ljude kojima je Kraljevo bitnije od Brisela a Čačak bitniji od Vašingtona.

Foto: Srpska stranka Zavetnici

-Mi danas imamo na političkoj sceni režim oličen u Aleksandru Vučiću i pokušaj neke lažne alternative koji je oličen u liku i delu Dragana Đilasa. Vučić i Đilas su zapravo pismo i glava jednog novčića. Verujem da je svako od nas bar jednom u životu bacio novčić u fontanu želja. Mi treba da jedan takav novčić bacimo pod noge srpskih patriota, Milice i Boška i svih nas, da se konačno oslobodimo onih koji nas trideset godina ugnjetavaju,rekao je Erac i dodao da se kao narodni poslanik trudio da u Republičkom parlamentu iznosi probleme Kraljevčana na gotovo svim nivoima.

-Na mitingu SNS- a održanom pre nekoliko dana, nije govorio niko iz Kraljeva. Na predizbornom skupu prozapadne opozicije koja je pre dva dana održana u našem gradu, opet niko od Kraljevčana nije imao prilike da se obrati prisutnima. Samo večeras na ovom skupu, ljudi mogu da čuju Kraljevčane, jednog oficira Borisava Beloicu, Ivana Damljanovića, profesora Čvoorovića, doktora Vesovića, koji imaju šta da kažu i za koje će narod glasati na izborima. U Kraljevu, neće se pitati ni Vučić ni Đilas, dodao je Erac, koji se posebno zahvalio srpskim veteranima koji su u velikom broju podržali Nacionalno okupljanje.

Izborna lista Nacionalno okupljanje Milica Đurđević Stamenkovski- Boško Obradović nastupiće pod brojem  na parlamentarnim izborima, a lista MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI – STRAHINJA ERAC – SRPSKA STRANKA ZAVETNICI za lokalne izbore u Kraljevu biti pod istim brojem -4.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.