Raspisani vanredni parlamentarni i lokalni izbori u 65 gradova i opština

Iako je već bilo najavljeno, vanredni parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji, zvanično su raspisani danas

Nakon što je 30. oktobra Vlada Srbije obrazložila predsedniku Republike predlog o raspuštanju Narodne skupštine i raspisivanje parlamentarnih izbora, Aleksandar Vučić, danas je potpisao Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike, koji će biti održani 17. decembra 2023.

Istog dana, na birališta izaći će građani u 65 gradova i opština u Srbiji u kojim su, za isti dan raspisani i lokalni izbori.

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić, tokom dana potpisao je Odluku o raspisivanju izbora za odbornike u lokalnim skupštinama, u kako je izjavio, skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Zakonom o lokalnoj samoupravi, ćime će ova Odluka stupiti na snagu njenim objavljivanjem u Službenom glasniku.

Lokalni izbori biće raspisani u sledećim gradovima i opštinama:

Beograd, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Novi Pazar, Pirot, Vranje, Leskovac, Loznica, Prokuplje, Smederevo, Šabac i opština Brus, Varvarin, Velika Plana, Veliko Gradište, Vladimirci, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Despotovac, Dimitrovgrad, Doljevac, Žabare, Žagubica, Žitorađa, Knić, Koceljeva, Krupanj, Kuršumlija, Kučevo, Lapovo, Lebane, Ljig, Ljubovija, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Osečina, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Požega, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Rača, Rekovac, Sokobanja, Topola, Trgovište, Trstenik, Ćićevac, Ćuprija, Ub, Crnu Trava, Aleksandrovac, Babušnica, Batočina, Bela Palanka, Blace, Bogatić i Bojnik.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.