Pune ruke posla u oktobru za kraljevačku policiju

Iako iz Policijske uprave Kraljevo ističu da je u mesecu iza nas ostvareno stabilno javne bezbednosti, policiski službenici u gradu na Ibru imali su „pune ruke posla“ rasvetljavajući najteža krivična dela

Postupajući po prioritetima u radu, nastavljena je oštra borba protiv zloupotreba opojnih droga. U 30 zaplena oduzeto je oko 10,6 kilograma različitih vrsta opojnih droga i 65 komada psihoaktivnih supstanci. Od najvećih zaplena izdvajamo zaplenu kokaina bruto mase 1,2 kilograma, koja je u Beogradu realizovana u zajedničkoj akciji policijskih službenika ove uprave i Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, kao i zaplenu 8,7 kilograma kanabisa u Raški, stoji u saopštenju PU Kraljevo. 

Suzbijanjem krijumčarenja i nedozvoljene trgovine zaplenjeno je oko 3.000 bokseva cigareta, čija je vrednost procenjena na oko 8,4 miliona dinara.

Manje prekšaja u oblasti javnog reda i mira u odnosu na prošli oktobar

U oblasti javnog reda i mira evidentirano je 46 prekršaja, što je za oko 20 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. Policija je obezbedila 214 javnih skupova, od kojih najviše sportskih – 205, na kojima je prisustvovalo više od pet hiljada građana. 

Oko 5 %  manje saobraćajnih prekršaja

Na teritoriji Kraljeva u oblasti bezbednosti saobraćaja evidentirano je 58 saobraćajnih nezgoda, što je za pet odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine. U nezgodama život su izgubile dve osobe, dok je povrede zadobilo 39.

Unapređenjem stanja bezbednosti saobraćaja, preduzimanjem mera pojačane kontrole, otkriveno je 4.326 prekršaja u ovoj oblasti, što je za 30 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

 Najčešći prekršaj je neprilagođena brzina – 1.347. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 138, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 15 vozača.

Službenici Odseka za upravne poslove u oktobru,  uručili su 741 putnu ispravu i  1.594 ličnih karti.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.