Pokret Srce Heroja na prijemu u ruskoj ambasadi

Potpredsednik udruženja i inicijator obeležavanja Dana ruskih dobrovoljaca u Srbiji, Zogović Dejan u ime Pokreta Srce Heroja, srdačno se zahvalio njegovoj ekselenciji, ambasadoru Rusije u Srbiji, gospodinu Aleksandru Bocanu – Harčenku na ukazanoj časti i prijemu

Na poziv zvaničnika ambasade Rusije u Srbiji, delegacija Pokreta Srce Heroja prisustvovala je svečanom prijemu organizovanom u ruskoj ambasadi u Beogradu.

Foto: Pokret Srce Heroja

Na prijemu je bilo reči o dosadašnjoj i budućoj saradnji Pokreta Srce Heroja i ruske ambasade u oblasti kulture, sporta, prosvete (besplatno školovanje dece boraca na univerzitetima u Ruskoj Federaciji), negovanju tradicije i važnih istorijskih događaja Srbije i Rusije, obeležavanju Dana ruskih dobrovoljaca i dr.

Pored radnog sastanka upriličen je i svečani deo na kome su predstavnicima Pokreta Srce Heroja uručeni pokloni – zastava Rusije.

za Glavni odbor, zastavu Rusije primio je Zogović Dejan, za Raški okružni odbor, zastavu Rusije primio je Stanković Marko, za Šumadijski okružni odbor, zastavu Rusije primio je Boravičanin Žarko, za Moravički okružni odbor, zastavu Rusije primio je Mišić Milovan i za Rasinski okružni odbor, zastavu Rusije primio je Đalović Božidar Soko.

Predsednik udruženja Pokreta Srce Heroja i članovi delegacije zahvalili su se domaćinima, ambasadoru Rusije u Srbiji, njegovoj ekselenciji Aleksandru Bocanu – Harčenku, savetniku Vladlenu Zeleninu i prvom sekretaru Natali Kliščenkovoj na prijemu i gostoprimstvu, koji su kako ističu iz ovog udruženja, učinili da se osećaju kao kod svoje kuće.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.