Zavetnici Kraljevo: Osobe sa invaliditetom u „u senci“ ovog društva

Apelujemo na nadležne institucije da sredstva koja su namenjena udruženjima za osobe sa invaliditetom (poput Društva za cerebralnu paralizu) ne završavaju u „fiokama fantomskih udruženja“ već da se preusmere tačno tamo gde su i potrebna

Na današnjoj konferenciji za medije Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu govorilo se o problemima sa kojima se susreću osobe koje žive sa invaliditetima, a čiji se glas godinama unazad zanemaruje.

-Jedan u nizu problema našeg grada je neadekvatna pomoć osobama sa smetnjama u razvoju. Prošle nedelje imali smo priliku da obiđemo prostorije Društva za cerebralnu paralizu, pa bi ovim putem apelovali na nadležne institucije da sredstva koja su namenjena udruženjima poput ovog, ne završavaju u „fiokama fantomskih udruženja” već da ih preusmere ka pravljenju i realizaciji novog urbanističkog plana, jer pomenuto udruženje nema adekvatan pristup, ni prilaz samom objektu, kaže Tijana Obrenović član Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu.

Zašto i zbog čega se glas osoba sa bilo kojim invaliditetom  zanemaruje godinama unazad, zašto se stavljaju u senku društva i zašto se prema njima ophodi kao da su građani „drugog reda“, samo su neka od pitanja koje su kraljevački Zavetnici uputili nadležnima.

-Naglašavamo da je Strahinja Erac jedini opozicioni poslanik koji je u Narodnoj skupštini izneo sličan problem, tj. problem korisnika kojima je država oduzela pravo na primanje tuđe nege i pomoći. Zahvaljujući tome stotine porodica je dobilo svoje pravo i trenutno su u fazi procesa čekanja na isplatu sredstava za tri neisplaćene godine, dodaje Obrenović.

Zavetnici su dodali i da će se u Narodnoj skupštini i ubuduće čuti glas svih Kraljevčana, kao i da će ova stranka uvek biti uz svoj narod, ne samo rečima već i delima.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.