Zanimljiv odbojkaški meč u OŠ „Dimitrije Tucović“ – učenici i nastavnici na terenu

Nije uobičajena pojava da na sportskom terenu vidite učenike i nastavnike. Upravo to se dogodilo pre nekoliko dana u OŠ “DimitrijeTucović” u Kraljevu

U moru loših naslova sa kojima se svakodnevno susrećemo, jedna divna priča iz kraljevačke Osnovne škole, pravo je osveženje. I ne samo da pokazuje da škola treba da bude ono što zaista jeste, mesto za učenje ali i najradosnije dane, već i da đaci i nastavnici mogu zajedno i da se zabave, takmiče „jedni protiv drugih“ a stariji „malo i vežbaju“.

Međutim, u kraljevačkoj Osnovnoj školi „Dimitrije Tucović“ ovo nije neuobičajeno, jer učenici i nastavnici imaju mnogo zajedničkih aktivnosti tokom godine. Ova „utakmica“ samo je jedna od njih.

Foto: OŠ “Dimitrije Tucović” Kraljevo

U okviru rada odbojkaške sekcije, kao trening utakmica, organizovan je meč između učenica i nastavnika. Prvima je to priprema za predstojeća takmičenja, a drugi su poslužili kao sparing partneri. U ovoj školi to nije novina, jer tradicionalno za Dan škole imaju utakmice đaka i nastavnika. Zajedno učestvuju na školskim priredbama, pevaju u horu, posećuju znamenitosti, učestvuju u humanitarnim akcijama. Možda je ovaj suživot upravo nijansa koja školu “DimitrijeTucović” izdvaja od ostalih i čini je posebnom.

Na kraju je rezultat utakmice bio 3:2 a u čiju korist, čini se da i nije važno, jer jedna ovakva aktivnost može jedino da posluži kao dobar primer svima.

Utakmica između devojčica i nastavnika geografije, informatike, engleskog jezika, fizičkog vaspitanja, učiteljice, direktorke, imala je na Tviteru preko 35000 pregleda i više od 1200 lajkova.

Bravo!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.