Vandalizam – U Ribnici srušena tabla koja nosi ime braće Milić

Za sada nepoznati počinioci srušili su tablu sa imenom Ulica braće Milić, koja je nešto ranije ove godine postavljena u naselju Voćareve livade, a u sećanje na heroje Srđana i Bobana Milića, blizance koje su svoje živote ostavili na Kosovu i Metohiji 1999. godine

Da je devastirana tabla sa imenom braće, saopštio je Gradski odbor Pokreta Srce Heroja u Kraljevu, pozivajući nadležne da, za sada nepoznate počinioce, izvedu pred lice pravde.

-Heroji braća Milić, ostaće večno upamćeni po svojim herojskim delima u srpskom narodu i članovi Pokreta Srce Heroja obećavaju da neće nikad dozvoliti da se bilo na koji način skrnave heroji srpskog naroda.

Ovaj akt da li je iz nečijeg nemara, vandalizma, poremećenih vrednosti, daje nam samo još veću snagu da istrajemo na našem putu.

Pokret Srce Heroja traži da nadležni ispitaju slučaj i vrate uličnu tablu “Braće Milić” na svom mestu a u čast i znak sećanja na njih i sve druge heroje nastaviće da i dalje podnosi inicijative u svim gradovima i opštinama u Srbiji, da se ulice nazovu po herojima srpskog naroda.

Molimo članove, borce Pokreta Srce Heroja da mirne sagledaju celu situaciju a nadležne organe da hitno preduzmu sve neophodne mere kako bi učesnika ili učesnike ovakvog neprimetnog akta izveli pred lice pravde. Saopšteno je iz kraljevačkog Gradskog odbora Pokreta Srce Heroja.

Podsećamo, početkom maja ove godine, dve ulice u novom naselju u Voćarevim livadama ponele su, na inicijativu Pokreta Srce Heroja, imena po herojima Milošu Ćirkoviću i blizancima braći Srđanu i Bobanu Milić, koji su braneći otadžbinu, svoje živote ostavili na Kosovu i Metohiji te 1999. godine. Više na ovu temu možete pročitati u TEKSTU

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.