Poziv za energetsku sanaciju kuća i stanova

Ponovnim učešćem treću godinu zaredom Grad Kraljevo želi da svakom domaćinstvu pruži šansu da uštedi energiju i unapredi energetsku efikasnost u gradu, a takođe doprinese boljem kvalitetu vazduha u gradu

Na teritoriji Grada Kraljeva raspisan je Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnh kuća i stanova. Za ovu namenu opredeljeno je ukupno 16.700.000,00 dinara, deo iz budžeta grada i deo Ministarstva rudarstva i energetike. Procenat subvencija se kreće od 50% do 65%. 

To znači da bi oni građani koji se prijave na Javni poziv mogli da odaberu jednu ili više mera od devet ponuđenih ili pakete mera: zamena i ugradnja nove stolarije, fasadna i izolacija tavana, odn. tavanice, zamena kotlova efikasnijim na biomasu, ugradnja toplotnih pumpi, solarnih kolektora i solarnih panela i izrada neophodne tehničke dokumentacije.

Građani prijave podnose na šalterima Pisarnice Gradske uprave grada Kraljeva, a neophodnu dokumentaciju, osim na Pisarnici, mogu preuzeti na veb-sajtu Grada Kraljeva www.kraljevo.rs, u delu Oglasna tabla ili na baneru ENERGETSKA EFIKASNOST, a dodatne informacije mogu zatražiti na [email protected]  ili telefonom na 036/315-000.

Konkurs je otvoren do utroška namenjenih sredstava.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.