MUP Srbije: Pojačana kontrola autobusa koji prevoze decu na ekskurzije

Apsolutni imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova je bezbednost dece i zato pozivamo sve privredne subjekte koji se bave organizovanim prevozom da na propisan način učestvuju u saobraćaju, kako bi se obezbedilo da na siguran i propisan način odvezu decu na željene destinacije, saopšteno je iz Uprave saobraćajne policije Srbije.

Foto: Uprava saobraćajne policije Srbije

U ovom periodu godine naši najmlađi odlaze na ekskurzije sa kojih lepe uspomene mogu imati samo ukoliko budu bili bezbedni“, rekao je Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije i dodao da je od početka godine Uprava saobraćajne policije prekontrolisala više od 11.000 autobusa koji obavljaju organizovan prevoz dece. 

Precizirao je da je u 20 slučajeva otkrivena tehnička neispravnost autobusa, da su 23 vozača isključena iz saobraćaja zbog različitih nepravilnosti, a čak desetorica zbog toga što su bili u alkoholisanom stanju. 

Bezbednost dece mora biti apsolutni prioritet svih nas. Pripadnici Ministarstva  unutrašnjih poslova, kao i svake godine, kontrolisaće da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polaske na ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi propisani u skladu sa Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece, navodi se u saopštenju Uprave saobraćajne policije.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.