Mali Kraljevčani u „Trci za srećnije detinjstvo“

U okviru Dečje nedelje u organizaciji Crvenog krsta Kraljevo, danas je na Atletskom stadionu održana sportsko-humanitarna akcija, sa dugom tradicijom – Trka za srećnije detinjstvo.

-Trudimo se da kroz negovanje zdravih stilova života pokušamo, a nadam se da u tome uspevamo, da kod dece u najranijem detinjstvo razvijemo osećaj humanosti, solidarnosti, empatije jer kupovinom startnog listića za današnju trku, ovi mališani pomažu nekom svom drugaru da možda prvi put ode na more, kaže Radmila Dobrić, sekretar Crvenog krsta Kraljevo.

Foto: Filter media

Kako ističe Dobrić, trka ne bi ovako bila uspešna i masovna bez saradnika iz svih Osnovnih škola i Predškolske ustanove, Gradske uprave, Narodne biblioteke i Karate kluba „Reikon“ koji su donatori ove, decenijama uspešne manifestacije u Kraljevu.

Foto: Filter media

-Da samo ljudi mogu da vide radost ove dece i njihovu sreću što mogu i da trče i da se takmiče. A tek kakvi su navijači, pa najavijanja za „Eduku“ i „Čuperak“ su bili neuporedivo veći nego navijanje za Zvezdu i Partizan, rekao je Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva u tehničkom mandatu.

U „Trci za srećnije detinjstvo“ učestvovali su đaci iz gotovo svih osnovnih škola sa teritorije Kraljeva, kao i iz nekoliko vrtića. Prodato je oko 5.000 startnih listića, a sav novac od ovogodišnje manifestacije namenjen je za oporavak dece iz socijalno ugroženih porodica u našem gradu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.