Dan škole „Dragan Đoković Uča“ – „Bitno je očima nevidljivo – samo se srcem dobro vidi“

Osnovna škola „Dragan Đoković Uča“ u Domu kulture u Obrvi proslavila je dan škole uz veliki broj okupljenih meštana i gostiju.

Ova škola, pored matične, koju pohađaju samo učenici od petog do osmog razreda, ima i pet izdvojenih odeljenja u selima Gornji Lađevci, Tavnik, Obrva, Cvetke i Miločaj, za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Foto: Privatna arhiva

-Priredba povodom Dana naše škole predstavlja ogroman organizacioni izazov i poduhvat, jer smo želeli da aktivnosti šest školskih mesta prikažemo kao jednu celinu, i da uključimo što više đaka. Zato vas molim, da u skladu sa nazivom priredbe „Bitno je očima nevidljivo-samo se srcem dobro vidi“ ne primetite greškice, sitne propuste i prisutnu tremu, već da otvorite srce i uživate, rekla je na početku priredbe Jelena Trnavac, direktorka škole.

U programu je učestvovalo 140 učenika i 3 dece iz pripremno predškolske grupe.

Foto: Privatna arhiva
Osnovnu školu „Dragan Đoković Uča“ pohađa ukupno 228 učenika. Uprkos činjenici da se broj đaka svake godine smanjuje, zaposleni u školi trude se da zadrže ovakvu organizaciju rada kako se ne bi zatvorilo nijedno školsko mesto, verujući da dok škola postoji u selu, i selo živi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.