Tromesečni rok za izgradnju mosta u Adranima

Na Ibarskoj magistrali u Adranima kod Kraljeva počela je izgradnja novog mosta na mestu urušenog u junskoj poplavi, a nadležni tvrde da je most preko Musine reke projektovan za stogodišnji nivo reke a da se završetak njegove izgradnje očekuje u roku od tri meseca.

Izgradnja novog mosta na Ibarskoj magistrali u Adranima počela je pre dve nedelje, biće raspona 20 metara i 11 i po metara širine, a prilaz mostu biće značajno proširen i rekonstruisan.

-Vršiće se ‘navoz’ na most u dužini 300 metara iz pravca Kraljeva i 300 metara iz pravca Čačka. Kompletna rekonstrukcija magistrale sa prilaznim putevima, saobraćajnom signalizacijom i odvodnjavanjem, rekao je Branislav Papakoča iz preduzeća “Novi Pazar put”.

Za rekonstrukciju oštećenih mostova i puteva u Srbiji ove godine utrošeno 2,5 miliona evra, a most u Adranima će biti završen do kraja ove godine.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić istakao je da veruje da će novim mostom svi građani Kraljeva i Ardana biti zadovoljni.

-Najbitnije je da kada gradimo, da gradimo kvalitetno objekte koji će dugo trajati. A takođe moramo i znati ko se brine o tom objektu, ko se stara o bezbednosti putnika koji tuda prolaze, naglašava Terzić.

Putnički i teretni saobraćaj na ovoj deonici Ibarske magistrale od Kraljeva do Čačka odvija se devijacijom koju su radnici novopazarskih “Puteva” izgradili odmah nakon urušavanja mosta na Musinoj reci u junskim poplavama.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.