Stazama Nemanjića – Maglič fest sve popularniji

Ovogodišnji, šesti po redu Maglič fest koji se održava na platou ispred manastira Studenica oborio je rekord po broju posetilaca ali i učesnika

Nekoliko stotina učesnika pripredilo je pravi srednjovekovni spektakl za sve posetioce ovog festivala koji iz godine u godinu u organizaciji Turističke organizacije Kraljevo a uz podršku Grada Kraljeva, postaje sve popularniji.

Izvor/Foto: Turistička organizacija Kraljevo

Uz pojenje Crkvenog hora „Sveti Arhiđakon Stefan“, kulturno-umetnički program KUD –a „Karanovac“, Dečijeg hora „Arija“ uz etno muziku Vere Stolić, posetioci su još mogli da uživaju u svojevrsnoj srednjovekovnoj atmosferi.

Ovogodišnji slogan „Vekovi te zovu“ odlično je prikazao sve ono što su organizatori pripremili: borbe „Gvozdenih vitezova“, Džausting – borbe oklopljenih konjanika sa kopljima, konjičke veštine, viteške borbe raznim oružjima.

Posetiocima je bila dostupna poseta Viteškom selu gde su mogli da naprave fotografije sa princezama, vitezovima i trubadurima.

Organizovane su i srednjovekovne igre za sve one koji su juče bili na Maglič festu, ali i brojne radionice starih zanata – izrada srednjovekovnog nakita, tkanje, opančarstvo, kovački zanat, duborez. Najmlađi posetioci imali su priliku da se oprobaju u mačevanju za decu, da pogledaju nastup žonglera. Kao uspomenu na posetu festivalu, posetioci su mogli da dobiju besplatno ispisivanje krasnopisom – kaligrafija.

Izvor/Foto: Turistička organizacija Kraljevo

Na kraju Maglič festa 2023 koncert je održao Dejan Cukić.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.