Preko tri miliona dinara za sređivanje socijalnih stanova na Beranovcu i u Ribnici

U dva kraljevačka naselja, Beranovcu i Ribnici, u periodu od 2007. Do 2016 godine, sagrađeno je ukupno šest stambenih zgrada (pet na Beranovcu i jedna u Ribnici) sa gotovo 150 stambenih jedinica za socijalno ugroženo stanovništvo, kao i za naše sugrađane koji su došli kao izbeglice sa područka Bosne i Hercegovine, Hrvatske i sa Kosova i Metohije.

Kako od izgradnje, odnosno useljenja u prve izgrađene zgrade, 2007. Godine nije bilo značajnijih investicionih ulaganja u tekuće održavanje istih, iz budžeta Grada Kraljeva ove godine izdvojeno je 3.400.000 dinara za izvođenje neophodnih radova.

-Od njihove izgradnje ovde nisu vršena značajnija investiciona i ulaganja u tekuće održavanje, ali smo ove godine odlučili da obezbedimo sredstva kako bismo izvršili značajne radove na krovnoj konstrukciji i druge vrste održavanja jer svi ljudi koji ovde stanuju zaslužuju da žive u čistim zgradama. Na ovom mestu, pored toga, uložićemo još finansijskih sredstava kako bismo im omogućili život dostojan čoveka, rekao je gradonačelnik Predrag Terzić obilazeći radove na zgradama na Beranovcu.

Izvor/Foto: Grad Kraljevo

Na zgradama na Beranovcu rade se molersko-farbarski i keramički radovi, krovno-pokrivački, limarski i bravarski radovi, kao i radovi na izolaciji jedne terase kod korisnika stana. Radovi su započeti u avgustu mesecu a povereni su Javnom preduzeću „Gradsko stambeno“. Prema rečima direktora ovog preduzeća radovi se izvode po ugovorenoj dinamici.

-Molersko-farbarski radovi su završeni pre ugovorenog roka na svih pet zgrada na Beranovcu i jednoj zgradi u ulici Zeke Nikolajevića u Ribnici, istakao je Saša Kontić, direktor „Gradskog stambenog.

Grad Kraljevo jedan je od sedam gradova u Republici Srbiji u kojima je, kroz SIRP-ov Program stanovanja i trajne integracije izbeglica u Srbiji, realizovana izgradnja stambenih zgrada za socijalno ugroženo stanovništvo uz donacije više  Međunarodnih organizacija (UN-Habitat, Help..), dok je na poslednje izgrađenoj zgradi u Ribnici investitor radova bila Republika Srbija.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.