Ovog leta zabeležen najmanji broj stradalih u saobraćaju u Srbiji za poslednje 23 godine

Zahvaljujući kampanji „Vozi odmoran“ koja je sprovedena na teritoriji čitave Srbije, pozitivan trend prevencije, pokazuju rezultati je dobar put ka podizanju svesti od opasnosti u saobraćaju

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Slaviša Lakićević izjavio je danas da je tokom juna i jula ove godine zabeležen najmanji broj stradalih osoba u saobraćaju u poslednje 23 godine, od kada se vodi evidencija.   

Lakićević je na konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati kampanje „Vozi odmoran“ istakao da takav trend treba da se nastavi i u narednom periodu i da ostvareni rezultati predstavljaju podsticaj za naredne preventivne aktivnosti.

Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Načelnik Uprave saobraćajne policije precizirao je da je saobraćajna policija od početka godine podnela 780.000 prekršajnih prijava protiv učesnika u saobraćaju koji su kršili saobraćajne propise, ali da sama represija ne može biti jedino sredstvo već da se mora mnogo više raditi na prevenciji.

Lakićević se zahvalio svim učesnicima kampanje i medijskim kućama na podršci u njenom sprovođenju.

V. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović istakao je da je tokom ove kampanje postignuta sinergija svih institucija koje su u njoj učestvovale i da je smanjenje stradalih u saobraćaju rezultat njihovog dobrog zajedničkog rada.  

-U junu i julu broj stradalih na našim putevima smanjen je za 37 odsto, stradale su 43 osobe manje nego prethodne godine, rekao je Stamatović i naglasio da je kampanja dala snažan doprinos unapređenju bezbednosti saobraćaja.

Precizirao je da su kamperi koji su učestvovali u kampanji prešli 24.000 kilometara i da su bili prisutni ne samo na auto-putevima, već i na regionalnim putevima, kao i da su na svakom stajalištu, benzinskoj pumpi, odmaralištu bili prisutni promoteri ove kampanje kako bi razgovarali sa građanima i apelovali na njih da voze odmorni. 

Kampanju „Vozi odmoran“ zajedno su sproveli Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencija za bezbednost saobraćaja, JP „Putevi Srbije“, Turistička organizacija Srbije, Auto-moto savez Srbije i „EKO Srbija“.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.