Obeležen Dan Sektora za vanredne situacije uz najmlađe Kraljevčane – vatrogasci su naši heroji

Širom Srbije ove nedelje obeležava se Dan sektora za vanredne situacije, 17. septembar, ali i Dan svih vatrogasaca – spasilaca. Na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, vatrogasi su svoj dan proslavili uz najmlađe Kraljevčane

Foto: Filter media

Odeljenje za vanredne situacije u Kraljevu je danas povodom obeležavanja značajnog praznika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova RS  i Dana svih vatrogasaca, priredilo najmlađim sugrađanim ali i svim Kraljevčanima, izložbu dela opreme ali i vozila sa kojima vatrogasci – spasioci raspolažu svakodnevno.

Posao svih vatrogasaca-spasilaca je veoma težak, zahtevan i složen.

Vatrogasci-spasioci intervenišu 24 časa dnevno, 365 dana u godini, a sve u službi svih građana Republike Srbije.

Da su vatrogasci omiljeni među mališanima, pokazuje veliki broj dece iz PU “Olga Jovićić-Rita” , koji su za svaku značajnu priliku u društvu svojih heroja, a koji za njih pripreme zanimljiv program.

Pored toga što gotovo svi dečaci koje smo danas pitali žele da postanu vatrogasci kad porastu, svi mališani su imali priliku da uđu u vatrogasni kamion, da stave šlem, ali ono što ih najviše obraduje jeste pena, koju vatrogasci specijalno pripremaju za ovakve događaje.

Povodom svog Dana, oko petnaest pripadnika VSB učestvovalo je u akciji dobrovoljnog davalaštva krvi u  Crvenom krstu Kraljevo i uspešno je izvedena i pokazna vežba gašenja požara na višespratnici i spasavanja građana iz vatrene stihije.

Redakcija portala Filter media čestita praznik svim vatrogascima, koji budnim okom motre na sve nas, reagujući i u najzahtevnijim situacijama, štiteći živote svih građana.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.