Nad Kraljevom letačka obuka na avionu „Orao“

Na aerodromu „Morava“ i u širem rejonu Kraljeva pripadnici 98. vazduhoplovne brigade realizuju redovnu letačku obuku na avionima tipa „Orao“.

Obuka se izvodi sa ciljem održavanja trenaža i visokog nivoa osposobljenosti letačkog sastava i ujedno predstavlja pripremu za predstojeće gađanje ciljeva na zemlji.

Izvor/Foto: Ministarstvo odbrane

U ovom periodu, uvežbavaju se standardne taktike, tehnike i procedure, a akcenat je na realizaciji letačkih zadataka noću i u uslovima smanjene vidljivosti. Uporedo sa letačkom obukom sprovodi se i osposobljavanje tehničkog sastava svih specijalnosti neophodnih za održavanje ispravnosti i visoku dostupnost vazduhoplova za letenje, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

Avion „Orao“, vojna oznaka J-22, je lovac-bombarder i nalazi se u sastavu 241. lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile 98. vazduhoplovne brigade. Namenjen je za vazduhoplovnu vatrenu podršku kopnenim i specijalnim snagama u izvođenju borbenih operacija, a svoje zadatke prvenstveno ostvaruje dejstvom po ciljevima na zemlji.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.