Kraljevčani odali počast nastadalim Srbima na KiM

Stotine Kraljevčana okupilo se sinoć u Crkvi Svete Trojice gde su paljenjem sveća i služenjem pomena, odali počast tragično nastradalim Srbima u selu Banjska na severu KiM.

Tokom služenja pomena, sveštenici su se molili da Bog podari razum svim zločincima, da ih obrati iz rđavih u dobre, a narodu da suze pokajanja i milosti prema bližnjima i svima sa kojima se susrećemo.

Izvor/Foto: Grad Kraljevo

Pomenu je prisustvovao veliki broj Kraljevčana, poznanika tragično nastadalih, ali i svi oni koji su želeli da odaju počast trojici mladih ljudi, koji su svoje živote ostavili na svetoj srpskoj zemlji.

Izvor/Foto: Grad Kraljevo

-Danas svaki Srbin treba da bude Bojan, Igor, Stefan. Treba da ih pamtimo, da pričamo o njihovoj dobroti, patriotizmu, borbi za otadžbinu, da prenesemo svojoj deci, kako bi znali kako se voli Srbija. Toliko ljudi je paleći sveće zaplakalo. Ne samo za njima, već i za njihovom decom koja su ostala bez očeva. Da su živi srpski heroji i srpsko Kosovo i Metohija, rekao je nakon pomena gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić.

Pomenu u Kraljevu, pored gradskog rukovodstva, prisustvovali su i predstavnici  stranaka, Pokreta i Udruženja.

Izvor/Foto: Grad Kraljevo

Podsećamo, u nedelju rano ujutru oko 2.45 u selu Banjska na severu Kosmeta od hitaca pripadnika tzv. kosovske policije stradala su trojica Srba, Stefan Nedeljković, Igor Milenković i Bojan Mijailović.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.