Zavetnici Kraljevo: Psi lutalice „kao rezultat“ unutarstranačkih borbi kraljevačkog SNS-a

Do kada će Kraljevčani biti žrtve unutarstranačkih borbi Gradskog odbora Srpske napredne stranke, postavili su pitanje gradskoj vlasti predstavnici Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu

Na molbu naših sugrađana koji nam se u sve većem broju obraćaju zbog problema pasa lutalica i zatvaranja gradskog azila, rešili smo da ovim putem pitamo nadležne – Zašto i zbog čega je odbijen Projekat izgradnje azila u Kraljevu i zašto se neće naći u planu za narednu godinu? Da li naši sugrađani i na ovaj način treba da budu žrtve i taoci unutarstranačkih borbi Srpske napredne stranke u Kraljevu, rekao je na konferenciji za medije Marko Petrović, član Izvršnog odbora Zavetnika.

Zavetnici su podsetili i da Kraljevo ima Gradski azil izgrađen još 2006. godine, u blizini nekadašnjeg „Magnohroma“ a koji je do sada zbrinuo na hiljade pasa. Međutim, od 7. februara tekuće godine, na osnovu Odluke inspekcije više ne obavlj poslove hvatanja i sterilizacije pasa. Trenutno se u azilu nalazi oko 70 pasa.

-Znamo da je azil za pse u sklopu JKP „Čistoća“, znamo i da se to preduzeće obratilo Gradskoj upravi kao i da je Projekat odobren, ali se onda dogodio jedan nesvakidašnji slučaj. Naime, pored toga što je sva procedura ispoštovana Direkcija za planiranje i izgradnju Kraljevo je odbila da taj Projekat stavi u plan za narednu godinu, dodaje Petrović.

Kraljevački Zavetnici pitaju se do kada će građani biti taoci i žrtve unutarstranačkih borbi Srpske napredne stranke dodajući:

-Oni koji vode dve ozbiljne institucije ne mogu da se dogovore i jedan ovakav Projekat se odbije, samo zato jer imaju neke lične sukobe, borbe za mesta imajući u vidu da im predstoje izbori u Gradskom odboru, a sve to na štetu Kraljevčana, naglašava Petrović.

Na kraju konferencije Zavetnici su se osvrnuli i na slučaj kada je pre petnaestak dana čopor lutalica u centru grada oborio dete, ali i na mnoge slučajeve ujeda pasa tokom vremena od kada azil ne radi, uz napomenu da je Grad platio toliko ujeda pasa da bi mogao da izgradi ne jedan, nego četili azila.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.