Zavetnici Kraljevo: Gospodo iz lokalne vlasti trajno rešite problem prevoza građana

Srpska stranka Zavetnici u svom programu za prošle lokalne izbore kao ključnu tačku dala je predlog da se osnuje Gradsko preduzeće za prevoz putnika kako bi na taj način naši sugrađani rešili probleme sa prevozom koji ih muče godinama od propadanja Autotransporta, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije kraljevačkih Zavetnika

-Da smo bili u pravu pokazalo je prošlonedeljno obaveštenje osvanulo na Autobuskoj stanici u Kraljevu, a koje se odnosi na plaćanje pune cene karata za decu stariju od četiri godine kao i na ukidanje popusta za penzionere od 40%, ali nažalost tada nas lokalna vlast nije podržala niti imala sluha za to, rekao je Ivan Damljanović član GrO Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu.

Zavetnici su podsetili na činjenicu da je gradski prevoz u Kraljevu poveren privatnim prevoznicima, koji i pored velikih subvencija i povećanja cene prevoza i pored svega onoga što im je Grad dao, bahato se ponašaju a njihove usluge su katastrofalne.

-Gradonačelniče da li znate šta vam rade vaši autoprevoznici? Zašto nema vaše jasne reakcije na ovo bezobzirno ponašanje autoprevoznika? Da li vi njima nešto dugujete, pa ćutite i ne reagujete kako bi doneli rešenja u interesu naših građana, pita Damljanović.

Dragi penzioneri, draga deco, roditelji, da li vidite kako se prema vama ponaša vaš gradonačelnik? Vi ste za njih građani drugog reda, koji ste im samo potrebni pred izbore za glas, poručuju Zavetnici.

-Mi srpski Zavetnici pozivamo gradonačelnika, Gradsko veće, kao i gradsku vlast Srpske napredne stranke da se uozbilje, da pozovu sporne autoprevoznike i da prevaziđu ovaj problem, jer mi dolazimo u situacju da se naša sela i Grad prazne, jer se osnovna životna pitanja ne rešavaju, konstatovali su Zavetnici u Kraljevu, osvrćući se na pozitivan primer drugih gradova, u kojima se uzimajući Beograd za primer građani za 120 dinara voze ceo dan sa kraja na kraj grada, a u Kraljevu za isti novac do Mataruške Banje u samo jednom pravcu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.