U sledeći petak počinje nova školska godina – učenici opet na mini odmor u novembru

Ova školska godina će međutim izgledati bar na početku drugačije od svih prethodnih. Više na ovu temu pročitajte OVDE

Učenici u Srbiji krenuće u školu u petak 1. septembra i prvo polugodište školske 2023/24 trajaće do 29. decembra, pokazuje prosvetni kalendar Ministarstva prosvete. Drugo polugodište počeće 22. januara, ali će učenici osnovnih škola otići na raspust 14. juna, a srednjoškolci 21. juna, dok će i veliki i mali maturanti otići na raspust 31. maja

Drugo polugodište počeće 22. januara, ali će učenici osnovnih škola otići na raspust 14. juna, a srednjoškolci 21. juna, dok će i veliki i mali maturanti otići na raspust 31. maja 2024. godine.

Jesenji raspust će početi 8. novembra, a završiće se 10. novembra, dok će zimski raspust trajati od 3. januara do 19. januara.

Prolećni raspust će početi u ponedeljak 29. aprila 2024. godine, a završiće se 6. maja.

Osim raspusta i državnih praznika, učenici i nastavnici mogu da ne rade na dan krsne slave ako su pravoslavci, 10. aprila na prvi dan Ramazanskog bajrama i 16. juna na prvi dan Kurban bajrama ako su islamske veroispovesti, 25. septembra na prvi dan Jom Kipura ako su pripadnici jevrejske zajednice i za Božić i Uskrs u odnosu na to koji kalendar poštuje njihova verska zajednica, kaže se u Ministarstvu prosvete.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.