Pošaljite predlog za dodelu nagrada i priznanja Grada Kraljeva

U razmatranje će biti uzeti samo blagovremeno podneti predlozi, a priznanja i nagrade biće uručeni na Dan grada Kraljeva, Kraljevdan – 7. oktobra 2023. godine.

Komisija za nagrade i priznanja Skupštine Grada Kraljeva poziva građane, preduzeća, ustanove, organizacije, mesne zajednice, društva, stručna i druga udruženja, da podnesu predloge za dodelu priznanja i nagrada grada Kraljeva za 2023. godinu

Priznanja i nagrade grada Kraljeva su:

– Zvanje počasnog građanina grada Kraljeva

– Diploma zaslužnog građanina grada Kraljeva

– Diploma zaslužnog preduzeća i ustanove grada Kraljeva

– Diploma zaslužne sportske organizacije grada Kraljeva

– Diploma zaslužne obrazovne ustanove grada Kraljeva

– Diploma zaslužnog udruženja građana grada Kraljeva

– Oktobarska nagrada grada Kraljeva

-Specijalna nagrada za podsticaj humanosti „Milomir Glavčić“

Obrazložene predloge u pisanoj formi potrebno je dostaviti Komisiji za nagrade i priznanja Skupštine grada Kraljeva, najkasnije do 23. avgusta 2023. godine, a potrebne informacije mogu se dobiti u Odeljenju za poslove organa Grada Gradske uprave grada Kraljeva – Odsek za poslove Skupštine grada – kancelarija broj 106, ili na telefon 306-017.

O nagradama i priznanjima

Zvanje počasnog građanina grada Kraljeva dodeljuje se kao najviša lična počast i izraz posebnog poštovanja građanima koji uživaju veliki ugled u zemlji i svetu. Zvanje počasnog građanina može se dodeliti i stranim državljanima.

Diploma zaslužnog građanina grada Kraljeva dodeljuje se građanima za učinjena humana dela, za dugogodišnji rad i ostvarenja u oblasti naučno- istraživačkog rada, zdravstva, prosvete, kulture, umetnosti, fizičke kulture, sporta, proizvodnog rada i drugim oblastima društvenog i javnog života, koji su od izuzetnog značaja i predstavljaju trajnu vrednost za grad Kraljevo. Diploma se može dodeliti i građanima koji nemaju prebivalište na teritoriji grada Kraljeva, kao i stranim državljanima, ukoliko je njihov doprinos od izuzetnog značaja za grad Kraljevo.

Diploma zaslužnog preduzeća i ustanove grada Kraljeva dodeljuje se preduzećima i ustanovama za dugogodišnji rad i izuzetne uspehe u privredi, nauci, zdravstvu, prosveti, kulturi, umetnosti, fizičkoj kulturi, sportu i drugim oblastima, kao i za druge uspehe, kojima se doprinosi razvoju i afirmaciji grada Kraljeva. Diploma se može dodeliti i preduzećima i ustanovama čije sedište nije na teritoriji grada Kraljeva, kao i stranim preduzećima i ustanovama, ako je njihov doprinos od izuzetnog značaja za grad Kraljevo.

Diploma zaslužne sportske organizacije grada Kraljeva dodeljuje se sportskim organizacijama za dugogodišnji rad i izuzetne uspehe u sportu i fizičkoj kulturi kojima se doprinosi razvoju i afirmaciji grada Kraljeva. Diploma se može dodeliti i sportskim organizacijama čije sedište nije na teritoriji grada Kraljeva, kao i stranim sportskim organizacijama, ako je njihov doprinos od izuzetnog značaja za grad Kraljevo.

Diploma zaslužne obrazovne ustanove grada Kraljeva dodeljuje se za dugogodišnji rad i izuzetne uspehe u oblasti prosvete kojima se doprinosi razvoju i afirmaciji grada Kraljeva. Diploma se može dodeliti i obrazovnim ustanovama čije sedište nije na teritoriji grada Kraljeva, kao i stranim obrazovnim ustanovama, ako je njihov doprinos od izuzetnog značaja za grad Kraljevo.

Diploma zaslužnog udruženja građana grada Kraljeva dodeljuje se udruženjima građana za humana dela, dugogodišnji rad i izuzetne uspehe u privredi, nauci, zdravstvu, prosveti, kulturi, umetnosti, fizičkoj kulturi, sportu i drugim oblastima, kao i za druge uspehe, kojima se doprinosi razvoju i afirmaciji grada Kraljeva. Diploma se može dodeliti i udruženjima građana čije sedište nije na teritoriji grada Kraljeva, kao i stranim udruženjima građana, ako je njihov doprinos od izuzetnog značaja za grad Kraljevo.

Oktobarska nagrada grada Kraljeva dodeljuje se pojedincima ili grupama autora za zajedničko ostvarenje, za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u nauci, kulturi, umetnosti, prosveti, zdravstvu, fizičkoj kulturi, sportu, novinarstvu, proizvodnom radu ili u drugim oblastima privrednog i društvenog života, a koje je postalo dostupno javnosti publikovanjem, izlaganjem ili dostupno na drugi način u periodu od 1. avgusta 2022. godine do 31. jula 2023. godine, a može se dodeliti i za celokupno stvaralaštvo. Oktobarska nagrada dodeljuje se licu koje je državljanin Republike Srbije .

Specijalna nagrada za podsticaj humanosti „Milomir Glavčić“ dodeljuje se građanima, preduzećima, ustanovama, udruženjima, organizacijama ili mesnim zajednicama za humana dela i podsticaj humanosti u različitim oblastima društvenog i javnog života za period od 1. avgusta 2022. godine do 31. jula 2023. godine. Specijalna nagrada se može dodeliti i građanima, preduzećima, ustanovama, udruženjima, organizacijama ili mesnim zajednicama čije prebivalište, odnosno sedište nije na teritoriji grada Kraljeva, kao i stranim državljanima, preduzećima, ustanovama, udruženjima ili organizacijama, ukoliko je njihov doprinos od značaja za grad Kraljevo.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.