Ovogodišnji Street art festival obeležiće zanimljivi koncerti i programi

Street art počinje danas, 21. avgusta i trajaće do 26. na više lokacija u gradu

Kulturni centar „Ribnica“ kao domaćin i osnivač ovog festivala i ove godine pripremio je raznovrstan program, festivala koji ima dugu tradiciju u našem gradu.

Ceo ovonedeljni program počinje danas, oslikavanjem fasada muralima na više lokacija u Kraljevu.

Fasade će ukrašavati Vuk Đurić Endo, Maja Stojanović Zmaja, Aleksandar Glibetić Pibo i Katarina Stevanović  Kaća. Učenici Umetničke škole sa profesorkom Alisom Matović oslikavaće brod na dečjem igralištu pored Ibra.

U četvrtak, 24. avgusta u 19 časova, u dvorištu Francuske kuće biće otvorena izložba fotografija „To je bilo neko lepše i srećnije vreme” Dragana Teodorovića Zeka. Istovremeno će biti predstavljena i fotomonografija za koju su tekstove napisali Petar Peca Popović, naš poznati rok kritičar i Borisav Bora Đorđević, pevač i frontmen „Riblje čorbe“.

Foto: KC “Ribnica”

U muzičkom programu učestvuju Dragan Urošević Uroš i Darko Spasić, gitarski duo grupe  Epilog. Na repertoaru su neki od najvećih rok hitova strane i domaće muzike. 

Narednog dana, 25. avgusta, na istom mestu u 18 časova je koncert pod nazivom „Klasika za najmlađe”. Repertoar interaktivnog koncerta za bebe i decu čine kompozicije klasične muzike, pažljivo birane i prilagođene uzrastu, ali i dečje pesmice uz koje deca i roditelji mogu da igraju. Numere izvode Milijana Zolotić Simić, diplomirana violinistkinja i autorka programa, i pijanista Boris Škapik, koji će decu upoznati sa svojim istrumentom i animirati ih da sami proizvedu ton.

Program namenjen najmlađim sugrađanima nastavlja se od 19 časova i 30 minuta na Trgu srpskih ratnika. U klovnovsko-žonglerskoj predstavi Kinetrop teatra učestvuju Goksi, Horhe i klovnica Kokica

Foto: KC “Ribnica”

Nakon programa za decu, od 21 čas na trgu je koncert pop-rok grupe Neverne bebe, regionalne koncertne atrakcije, koja ove godine obeležava trideset godina postojanja i rada. Posetioci će imati priliku da čuju nove pesme, sa osmog studijskog albuma „Hodaj”, objavljenog krajem prošle godine u izdanju PGP RTS-a.

Foto: KC “Ribnica”

Za kraj festivala koncerti na Trgu srpskih ratnika

Ovogodišnji Street art biće zatvoren u subotu 26. avgusta koncertima kod „Milutina“.

Foto: KC “Ribnica”

U 20 časova nastupa hrvatski bend Elemental. Elemental je bend čija je baza rep muzika, ali teško bi ga bilo svesti samo na jedan muzički žanr. U njihovoj šarolikoj muzičkoj viziji mogu se naći tragovi različitih stilova, što njihov izražaj čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnost ovog benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge.

Foto: KC “Ribnica”

Mile Kekin i bend zatvoriće ovogodišnji Strit art koncertom koji počinje u 22 časa.Nastup na festivalu je deo regionalne promotivne turneje povodom Kekinovog drugog solo albuma „Nježno đonom”. Mile Kekin kroz solo karijeru nastavlja da bude pripovedač, a sa podmlađenom postavom pratećeg sastava pripremio je koncert sa mnogo novih muzičkih uzbuđenja, ali osim novih pesama, na repertoaru će se naći i poznati stari hitovi.

Svi programi Street art festivala potpuno su besplatni za publiku.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.