ODRŽAN IV MEĐUNARODNI KRALjEVSKI KUP “KRALjICE MARIJE”

Preko 160 devojčica iz osam klubova iz Srbije, Crne Gore, Rumunije i Hrvatske uzelo je učešće u takmičenju spremne da pokažu kakvu energiju i lepotu nosi ženski fudbal.

Foto: Privatna arhiva

Na fudbalskim terenima opštine Vrnjačka Banja minulog vikenda održan je IV Međunarodni Kraljevski kup “Kraljice Marije” u fudbalu za devojčice, pod pokroviteljstvom NjKV Princeze Danice Karađorđević u organizaciji Ženskog fudbalskog udruženja „Kraljica Marija“ i uz podršku opštine Vrnjačka Banja.

Učestvovali su ŽFK “Mladost” Podgorica , ŽFK “Prahova” Ploešti , ŽNK “Graničar” Županja , ŽFK “Cveteks” Berane , ŽFK “Sloga” Zemun , ŽFK “Jedinstvo” Ub , ŽFK “Karađorđe” Topola i domaćin ŽFK “Kraljica Marija” Vrnjačka Banja.

Foto: ŽFK “Kraljica Marija”

Početni udarac na svečanoj ceremoniji otvaranja izvela je pokroviteljka takmičenja NjKV Princeza Danica Karađorđević, koja od početka podržava takmičenje i vrednosti na kojima počiva, nakon što joj je Vitez zaštitnik takmičenja predao loptu kojom se igra turnir.

Foto: ŽFK “Kraljica Marija”
Foto: ŽFK “Kraljica Marija”

U nastavku takmičenja pokazano je zašto ženski fudbal privlači sve više pažnje, što zbog veštine devojaka, to i zbog lepote igre i fer pleja.

U velikom finalu, prošlogodišnji osvajač ŽFK “Mladost” Podgorica je uspeo da odbrani trofej protiv sjajne ekipe ŽNK “Graničar” Županja, dok je treće mesto osvojila ekipa ŽFK Jedinstva iz Uba.

Na kraju Kupa plasman je izgledao ovako:

1. ŽFK “Mladost” Podgorica

2. ŽNK “Graničar” Županja

3. ŽFK “Jedinstvo” Ub

4. ŽFK “Cveteks” Berane

5. ŽFK “Prahova” Ploešti

6. ŽFK “Kraljica Marija” Vrnjačka Banja

7. ŽFK “Sloga” Zemun

 8. ŽFK “Karađorđe” Topola

Uz poruku Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice! i dodelu nagrada najboljim timovima i pojedincima završen je ovogodišnji Kup „Kraljice Marije“ a trofej će još godinu dana ostati u Podgorici.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.