Kraljevački prvoligaš objavio odluku o gašenju na zvaničnoj Fejsbuk stranici

Kao razlog za gašenje prve ekipe kluba, kako stoji u objavi, jeste nedostatak sluha,  termina i novca. Grad Kraljevo i Komisija za sport dodelili su dva termina od po trideset minuta pred ponoć i više nego duplo niži budžet u odnosu na ekipu istog ranga, a suprotnog pola, navodi se u objavi na zvaničnoj stranici Rukometnog kluba „Sloga“ iz Kraljeva

Izvor/Foto: Printscreen/Facebook/ RK Sloga Kv Kraljevo

-Redak, možda i jedini sportski kolektiv u gradu čiji igrači koriste loptu, koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije, koji ima SVE igrače koji su rođeni i čije porodice žive u ovom gradu, koji su igrali bez dinara nadoknade, sada mora da objavi da gasi svoju prvu ekipu i da nastavlja samo rad sa mlađim selekcijama.

Razlog nije nedostatak stručnog kadra, nije nedostatak igrača, želje, volje… Razlog je nedostaak sluha, nedostatak termina i nedostatak novca.

Izvor/Fotoo: RK Sloga KV Kraljevo

Laici će se zapitati a gde je tu grad, zar grad ne pomaže SVOJE klubove i SVOJE sportiste? Da ne grešimo dušu, pomogao nam je. I grad i Komisija za sport. Kada su čuli da ispod klupskog grba kucaju srca SVA rođena u Kraljevu, bez razmišljanja su nam dali čak DVA termina od po TRIDESET minuta negde pred ponoć. I dali su nam više nego dulo niži budžet u odnosu na ekipu istog ranga, a suprotnog pola. Šta će bolja podrška klubu, šta će velikodušnija podrška našoj deci, našim momcima i našim ljudima? Hvala vam dobri ljudi na dobroti, ali ipak moramo da otpustimo iz sporta naše momke i da napravimo mesta za neke druge, iz drugih gradova, bolje i uspešnije…

Hvala i vama prijatelji kluba na dosadašnjoj podršci. Ostaje nam da opet probamo ono isto što smo uspešno radili prethodnih 15ak godina. Da stvaramo neke nove klince i uslove da nam se ne desi ovo što se desilo sada, stoji u objavi na Fejsbuk stranici kluba.

Kraljevo u ovom sportu ima još dva tima –  mušku ekipu Metalca koja se takmiči u Super B ligi i istoimenu žensku ekipu u Prvoj ligi Zapad.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.