Koji će projekti biti realizovani u Kraljevu sredstvima od oportuniteta

Na osnovu rešenja Vlade Srbije, gradu Kraljevu po osnovu učešća na Javnom konkursu Ministarstva pravde, dodeljena su sredstva u visini od skoro 13 miliona dinara za 180 korisnika

Sredstva su dodeljana po osnovu oportuniteta odnosno odlaganja od krivičnog gonjenja, a na Javni konkurs resornog ministarstva mogli su da se prijave nosioci projekata – fizička i pravna lica, javne ustanove, preduzetnici, udruženja, fondovi, humanitarne organizacije, kojima se ostvaruje javni interes u oblasti zdravstva, kulture, prosvete, humanitarnog rada i slično koji će se realizovati u 2023. godini.

Foto: Grad Kraljevo

Na realizaciju projekata prijavjenih po konkursu u Kraljevo će otići gotovo 13 miliona dinara sredstava od oportuniteta a među dobitnicima su i kraljevačke škole – „Đura Jakšić“ iz Konareva i Šumarska škola, Predškolska ustanova „Olga Jovičić Rita“ i Gerontološki centar Mataruška Banja.

Osnovna škola „Đura Jakšić” iz Konareva, za realizaciju projekta „Investiciono održavanje fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Đura Jakšić” u Konarevu”, dobila je 4.695.240,00 dinara, dok je Šumarska škola, za projekat „Nabavka zaštitne opreme, alata i mehanizacije za realizaciju praktičnih oblika nastave i takmičenja u šumarstvu”, dobila 1.469.741,00 dinara.

Predškolska ustanova „Olga Jovičić Rita” iz Kraljeva, za projekat „Tehničko opremanje vrtića Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita” Kraljevo”, od sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, dobila je 2.274.000,00 dinara, a Gerontološkom centru Mataruška Banja, iz Mataruške Banje, za projekat „Zamena podnih obloga za bezbedniji, lepši i energetski efikasniji Gerontološki centar Mataruška Banja”, opredeljeno je 4.475.520,00 dinara.

Ugovore o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja potpisnicima je, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, uručila ministarka pravde Maja Popović.

Svečanosti uručenja ugovora prisustvovao je gradonačelnik grada Kraljeva Predrag Terzić sa direktorima škola i ustanova iz Grada Kraljeva – potpisnicima ugovora.

Izvor: Grad Kraljevo

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.