IV međunarodni turnir u fudbalu za devojčice „Kup Kraljice Marije“ za vikend

Pod pokroviteljstvom NJKV Princeze Danice Karađorđević, u nedelju 13. Avgusta na fudbalskim terenima opštine Vrnjačka Banja biće održan IV međunarodni turnir u fudbalu za devojčice pod nazivom „Kup Kraljice Marije“

Ove godine na turniru će učestvovati osam klubova iz Srbije, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore i Republike Srpske.

Izvor/Foto: ŽFK “Kraljica Marija”

Kako su istakli u Ženskom fudbalskom udruženju „Kraljica Marija“ cilj održavanja ovakvih manifestacija jeste afirmacija ženskog fudbala, popularizacija ovog sporta kod dece i starijih, ali i afirmacija tradicionalnih vrednosti koje se promovišu kroz organizaciju najavljenog Kupa.

-Ideju o organizovanju takmičenja sa velikim zadovoljstvom je podržala Kraljevska porodica Karađorđević. S toga smatramo da ime najveće dobrotvorkei najvoljenije Kraljice u istoriji srpskog naroda, predane majke i supruge, jeste više neg adekvatno za ime Udruženja i primer vrednosti koji u svakom vremenu devojčice mogu i treba da slede, poručuju iz Udruženja.

Manifestacija „Kup Kraljice Marije“ počeće u 10 časova, na fudbalskom terenu u Vrnjcima.

Ove godine manifestacija ima i humanitarni karakter, a svi koji budu želeli mogu da učestvuju i tako pomognu lečenje mlde Dijane Gajović.

Izvor/Foto: ŽFK “Kraljica Marija”

Naime, na zvaničnim stranicama ŽFK „Kraljica Marija“ na Instagramu i Fejsbuku pokrenuta je licitacija za potpisan dres AS Roma Nemanje Matića.

Početna cena je 20.000 dinara, licitacija traje do 1. septembra  a sav novac otićiće za lečenje mlade Dijane. Ova humanitarna akcija sprovodi se pod sloganom „Kraljice za Dijanu“.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.