Zavetnici Kraljevo: Ko će pomoći građanima koji su pretrpeli štetu nakon prošlonedeljne vremenske katastrofe

Pozivamo lokalnu vlast da pomogne građanima, da izađe sa bilo kakvim saopštenjem u kome će nas obavestiti kako i na koji način će pomoći onima koji su pretrpeli ogromnu štetu nakon prošlonedeljnog olujnog vremena, istakli su na današnjoj konferenciji za medije kraljevčki Zavetnici.

Oni su podsetili i da su stanovnici okolnih sela ali i prigradskih područja, pre samo nekoliko meseci bili pogođeni i poplavom.

-Za samo 20 minuta grad je napravio ogromnu štetu. Neverovatno je da se niko iz lokalne vlasti nije oglasio kako bi građani bili obavešteni da li će dobiti ikakvu pomoć. Ovom prilikom ih pozivamo da obiđu oštećene građane koji im se svakodnevno obraćaju za pomoć, a oni ih upućuju na predsednike Mesnih zajednica, rekao je Marko Petrović, član Izvršnog odbora Srpske stranke Zavetnici.

Petrović je podsetio i na činjenicu da je mandat predsednicima Mesnih zajednica istekao još 2019. godine, pa tako neko ko ima samo status vršioca dužnosti ne može ni da pomogne bilo kom građaninu koji im se u ovom trenutku obraća za neophodnu pomoć.

-Lokalna vlast odbija već četiri godine da raspiše izbore za predsednike Mesnih zajednica, pa kako onda da pomognu građanima na koje ih upućujete? Pozivamo lokalnu vlast da ovog puta ima sluha za probleme svakog Kraljevčanina, dodao je Petrović.

Za vreme desetogodišnje vlasti Srpske napredne stranke u Kraljevu, nije izgrađena nijedna protivgradna stanica, dok ljudi koji obavljaju dužnost na već postojećim, imaju ponižavajuću nadoknadu na mesečnom nivou od samo 4.000 dinara, preciziraju Zavetnici.

-Veliki problem je i taj što Grad Kraljevo ima još veoma mali broj raketa. Da li će se nabaviti nove ili uraditi bilo šta preventivno, s obzirom na nove najave nevremena, kako bi se zaštitila imovina svih naših sugrađana, pitanje je koje se ne treba posebno postavljati, već je potrebno odmah delovati, naglašava Petrović.

Kratkotrajno nevreme koje je prošle nedelje pogodilo Kraljevo i okolinu ostavilo je ogromna oštećenja na stambenim objektima, energetskoj infrastrukturi i poljoprivrednim usevima.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.