Tri nova aparata za bolju dijagnostiku u kraljevačkoj bolnici

Pored već postojećih, kraljevačka Opšta bolnica „Studenica“ od Svetske banke dobila je tri nova aparata – skener marke „Canon“, digitalni rendgen aparat, ali i ono najpotrebnije bolnici – digitalni mamoraf, pa je tako deo Poliklinike pretvoren u mali dijagnostički centar

Izvor: Yt /Printscreen

-Prethodni mamograf nam je za klasu nižeg kvaliteta od novog, a uzimajući u obzir nažalost, činjenicu da živimo u vremenu epidemije karcinoma dojke, ovaj aparat nam je od izuzetne važnosti, kaže dr Miroslav Milenković, načelnik Odeljenja radiologije.

Izvor/Yt/Printscreen

Poslednjih godina u kraljevačkoj bolnici povećan je broj pacijenata koji dolaze na sve dijagnostičke preglede. Statistika pokazuje da je samo u prošloj godini u Službi radiologije Opšte bolnice u Kraljevu pregledano 70.000 pacijenata, dok se prema procenata očekuje da će ova godina nadmašiti prethodnu po broju pregleda. Ohrabrujuća vest je da će Kraljevo uskoro doboti Dijagnostički centar, sa najsavremenijom aparaturom, najavljuju iz Opšte bolnice „Studenica“.

Izvor;Yt/Printscreen

-Završen je projekat za dobijanje građevinske dozvole, trenutno ga procenjuje tehnička komisija, a svakoga dana očekujemo da bude predat Odeljenju za urbanizam kako bi dobili građevinsku dozvolu. Trenutno nam je to najbitnije, a istog sekunda zaokružiće se priča oko projekta za izvođenje, a mi smo već u procesu pregovora sa Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom za javna ulaganja za dobijanje sredstava, kaže dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice „Studenica „

Izvor: Yt/Printscreen

Procene su da građevinska vrednost izgradnje Dijagnostičkog centra iznosi oko osam miliona evra. Kako je dalje naveo direktor Opšte bolnice „Studenica“, svi tehnički i lokacijski uslovi su dobijeni, dok je ostalo da lokalna samouprava sprovede tender, kako bi se već na jesen počelo sa izgradnjom.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.