Otvoren Festival „Zlatne harmonike“ – nastupi, takmičenja, koncerti poznatih pevača

Sinoć je u Kraljevu, u Narodnom muzeju koncertom mladog harmonikaša Nikole Pekovića, otvoren drugi Festival „Zlatne harmonike“ , u organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ koji će trajati do petka 21. jula

Bogat program pripremljen je za sve dane trajanja Festivala a u nastavku teksta pogledajte šta sve to očekuje posetioce:

Drugog dana festivala, 18. jula u Svečanoj sali Gradske uprave biće predstavljen najnoviji album, poznatog harmonikaša, Kraljevčanina Vlade Panovića, pod nazivom „45 godina zajedno“

 Program počinje u 12 časova, dok će master klas , koji će takođe voditi Panović, biti održan narednog dana, 19. jula od 11 časova. Svi polaznici dobiće sertifikat.

Iste večeri u Svečanoj sali od 20 časova biće održan program „Harmonika u Srbiji i svetu“

U programu u kome će izvesti tradicionalnu i komponovanu muziku sa našeg područja, ali i internacionalni i klasični repertoar, predstaviće Miša Mijatović, Aleksandar Sofronijević, Vlada Panović i Nikola Peković.

Od 21 čas na Trgu srpskih ratnika počeće takmičenje mladih harmonikaša „Novica Negovanović“

U revijalnom delu programa nastupiće prošlogodišnji pobednik na ovom takmičenju Jovan Pajović iz Čačka, Novica Negovanović i vokalni solisti Mira Aleksić i Čeda Marković uz pratnju Narodnog orkestra pod upravom Vlade Panovića.

Kraj Festivala obeležiće koncert „Kraljevo Lepi u čast“ koji će biti održan na Trgu srpskih ratnika, 21. jula od 21 čas, a nastupiće Snežana Đurišić, Jelena Broćić, Dragi Domić, Ivan Milinković i Aleksandar Tirnanić.

Sve pevače pratiće orkestri Miše Mijatovića i Vlade Panovića, kao i tamburaški orkestar sa Aleksandrom Sofronijevićem i Nikolom Pekovićem.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.